Heel veel kampioenen judovereniging Hirundo

Onder tropische omstandigheden werd er op 24 juni in sportzaal Rietgors in Lage Zwaluwe gejudood voor de clubkampioenschappen van judovereniging Hirundo. Ondanks de hitte waren bijna alle leden naar de sporthal gekomen om te judoën voor de titels.

Onder het toeziend oog van ouders, grootouders, ooms en tantes én de fotograaf van KijkopDrimmelen, deden de judoka’s flink hun best. Op twee matten werd er in verschillende categorieën geprobeerd om mooie worpen te laten zien, houdgrepen aan te leggen en daaruit te ontsnappen. Dit lukte regelmatig. Het leverde dan ook spannende wedstrijden op.

Uiteindelijk leverde deze warme middag 7 nieuwe kampioenen, 7 tweede plaatsen, en 17 derde plaatsen op. Tevens werd de judoka van het jaar gekozen. Dit jaar kwam die eer toe aan Lars vanwege zijn goede prestaties en harde inzet tijdens het afgelopen jaar. De kinderen hebben een leuke dag gehad, ook dankzij de hulp van de vrijwilligers die dit jaar ook nog zorgden voor extra verkoeling in de vorm van water en ijsjes.

Judovereniging Hirundo uit Lage Zwaluwe biedt kinderen (van 5 tot en met 12) uit Lage Zwaluwe (en omgeving) de mogelijkheid om in het dorp aan deze sport te doen. Op maandagmiddag wordt er getraind onder leiding van een ervaren trainer. Plezier staat hierbij voorop. Komende maandag (1 juli) wordt er voor het laatst gejudood voordat de zomervakantie-stop begint. Een mooie gelegenheid om eens binnen te lopen dus. Dat kan vanaf 15.00 uur in sportzaal Rietgors aan de Weth. Dubbelmanstraat in Lage Zwaluwe.

Meer informatie is te verkrijgen via facebook:  https://www.facebook.com/judoLageZwaluwe of per e-mail:  judo.hirundo@outlook.com

Beelden bij dit artikel