Horecacontrole levert flink wat misstanden op

Vrijdag vond er een uitgebreide horecacontrole plaats door het Baronie Interventie Team. In totaal werden er vijftien bedrijven gecontroleerd in de gemeentes Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout en Werkendam. In Drimmelen zijn er drie horecazaken bezocht maar over welke en/of daar misstanden zijn aangetroffen, wordt niet over in detail getreden.

Wel bleek er veel mis te zijn op diverse gebieden. Zo werden er maar liefst negen waarschuwingen gegeven in verband met voedselveiligheid en hygiëne en in twee gevallen werd er geconstateerd dat er werd gerookt. Tweemaal werd er een overtreding geconstateerd inzake wettelijk minimumloon/de arbeidstijdenwet.

Op het gebied van brandveiligheid bleek ook bij een aantal horecabedrijven de zaak niet in orde qua nooduitgangen en/of brandblusmiddelen. Deze bedrijven kunnen vóór carnaval nog op een hercontrole rekenen.

Verder bleek een bedrijf niet over vergunningen te bezitten en kreeg een ander bedrijf een dwangsom opgelegd wegens niet aanwezig zijn van een leidinggevende. Deze overtreding was al eerder geconstateerd en de eigenaar besloot zijn horecazaak onmiddellijk te sluiten.

Tot slot bleken er in een horecazaak bewoners te zijn die niet stonden ingeschreven en werden er twee onverzekerde voertuigen aangetroffen.