Huisartsenpraktijk Lage Zwaluwe neemt verdere maatregelen coronavirus

De huisartsenpraktijk in Lage Zwaluwe neemt verdere maatregelen omtrent het coronavirus. Behalve geen hand schudden en de annulering van het inloopspreekuur in Hooge Zwaluwe en Moerdijk, wordt nu ook het wrattenspreekuur in Lage Zwaluwe tot nader order gesloten. Mensen met milde verkoudheidsklachten worden tevens opgeroepen om helemaal niet meer naar de praktijk te komen, óók niet aan de balie. Wanneer u medicijnen moet afhalen, wordt verzocht iemand anders te sturen. Ook kan het voorkomen dat de assistente het schuifluik gesloten houdt, of u verzoekt om buiten te wachten in verband met drukte. Dit heeft de praktijk in een bericht op hun website bekend gemaakt. Het volledige bericht luidt als volgt:

Laatste nieuws corona-virus, 15-03-2020:

In navolging op het overheidsbesluit om alle scholen, kinderopvang, horeca en sportclubs tot en met 6 april te sluiten, hebben wij besloten onze praktijkvoering vanaf deze week ook anders in te richten.

We bevinden ons momenteel in een fase waarin het corona-virus zich snel in Nederland verspreidt. Er wordt nu zelfs in de meeste gevallen niet meer getest, dus u weet niet meer of u eventueel in aanraking bent geweest met iemand met het corona-virus. Vandaar dat de overheid het verstandige besluit heeft genomen om de verspreiding te gaan indammen. Door zo min mogelijk contact te hebben met andere mensen, zal de verspreiding van het corona-virus dusdanig vertragen waardoor de epidemie uiteindelijk zal uitdoven.

Iedereen zal daar echter zijn of haar steentje aan moeten bijdragen. Blijf zoveel mogelijk thuis, ga sociale gelegenheden uit de weg en zorg voor goede persoonlijke hygiene (hoesten in de elleboog en regelmatig handen wassen).

Ook het praktijkbezoek is een risicomoment van ziekte-overdracht: zowel gezonde patiënten als praktijkmedewerkers willen we niet blootstellen aan het virus.

Als u (milde) verkoudheidsklachten heeft, dan verzoeken we u daarom dringend niet naar de praktijk te komen. Dus niet op het spreekuur, maar ook niet aan de balie.

We verzoeken u in dat geval iemand anders te vragen om uw medicatie af te halen. Indien u toch aan de balie komt, dan kan het zijn dat de assistente het schuifluik deels gesloten houdt. Dit is niet uit onbeleefdheid, maar ter bescherming van de assistente. Ook kan de assistente u vragen buiten te wachten bij drukte aan de balie.

Als u vragen heeft over het coronavirus, vragen wij u om eerst de landelijke adviezen te lezen. Deze kunt u vinden op www.rivm.nl en www.rijksoverheid.nl/coronavirus. Hier staat bijvoorbeeld ook informatie over wel of niet naar uw werk gaan. U kunt ook bellen naar 0800-1351.

Ook op www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus vindt u handige informatie.

Als u ons belt i.v.m. mogelijke besmetting, dan willen wij u eerst telefonisch screenen. Daarvoor willen wij een aantal dingen van u weten, waaronder waar u eventueel in het buitenland geweest bent, uw klachten en uw temperatuur, het liefst rectaal gemeten.

Zo kunnen wij een inschatting maken of u gezien moet worden en zo ja of dat op het spreekuur kan of toch middels een huisbezoek.

Vandaar ook dat wij hebben besloten om de inloopspreekuren van Hooge Zwaluwe en Moerdijk, maar ook het wrattenspreekuur op Lage Zwaluwe, tot nader order te sluiten.

Bedankt voor uw begrip.
Huisartsenpraktijk Lage Zwaluwe