‘Hulpje van de burgemeester’ reikt schaakdiploma’s uit

René en Peter zijn lid van schaakvereniging 't Paardje in Made en samen goed voor tien(!)clubtitels. Samen verzorgden ze voor de leerlingen van de plusklas een schaakcursus die zowel uit theorie als uit praktijk bestaat. In zes weken weten de leerlingen van de basisscholen die onder SKOD vallen, alles over schaken getuige de cijferlijsten. Meer dan de helft van de 25 deelnemende leerlingen scoorde zelfs een 10!

Dat ze hopen dat allen lid worden van 't Paardje, staken René en Peter niet onder stoelen of banken en…gelijk hebben ze! Schaken is een mooie sport die je vooral bedrijft met je hersens. In een kort humoristisch verhaaltje vergeleek René het met voetballen. 'Dat bedrijf je op één veld, schaken op 64. Winterstop is niet aan de orde en verliezen doe je maximaal met 1-0. Bovendien, áls je verliest ligt het niet zoals vaak bij voetbal aan een spits die mist, een keeper die faalt of een verdediger die blundert. De schaakstukken kun je ook de schuld niet geven, jij zette ze zélf zo weg dus winst of verlies, het is de verdienste van de schaakspeler zelf.'

Wethouder Jürgen Vissers die de schaakdiploma's vanmorgen uitreikte, prees het initiatief. 'Mooi dat het leerlingen uit diverse dorpen betreft en mooi dat het schaken een onderdeel is van de door juf Lieke verzorgde plusklas', aldus het 'hulpje van de burgemeester'.

De namen van de gediplomeerde schakers en schaaksters zijn: Thijs, Stef, Fleur, Ananda, Lukas, Mees, Nils, Raf, Jasper, Troy, Myrthe, Anouk, Lara, Izzie, Marli, Kim, Lobke, Paul, Maud, Rosa, Willem, Kristian, Maarten, Hugo en Celeste.

Natuurlijk feliciteert de redactie van KijkopDrimmelen hen bij dezen ook allemaal van harte!

Beelden bij dit artikel