Huwelijks-Geluk: Koen en Marie Geluk uit Hooge Zwaluwe 60 jaar getrouwd

Marie Schults werd geboren in Den Haag maar verhuisde als meisje met haar ouder naar Krimpen aan den IJssel, alwaar ze opgroeide. Koen Geluk werd geboren in Capelle aan den IJssel en wat Koen en Marie bij elkaar bracht was het pontje tussen beide plaatsen! Daar vond de eerste ontmoeting plaats omdat Marie naar huis het pontje nam, ná haar werk op een verzekeringskantoor en Koen het pontje nam naar zijn studie HTS.

Daar bij het pontje spraken ze een eerste date af maar vraag ons niet waarom, Marie vergat het! Koen nam het besluit om te kijken op de 'Jongens- en meidenmarkt' in Krimpen aan den IJssel maar helaas, daar was Marie niet. Die markt was een letterlijke vrijplaats in die tijd maar een plaats waar Marie van haar ouders niet mocht komen. Op een volgende ontmoeting bij het pontje vroeg Koen: 'Waar was je nou?' Daar had Marie spijt van, ze was het totaal vergeten.

Wij van KijkopDrimmelen zijn van mening dat als je als jongen verontschuldigingen krijgt van een meisje, je er goed voor staat. Dat was zo goed als zeker het geval ook bij Koen want zelf spreekt hij van: 'Toen was het hek van de dam', over hun verkeringstijd die toen startte. Op hun trouwdag in 1958 kwam het pontje opnieuw in beeld want Marie vertelt: 'Hij stond er met heel zijn hebben en houwen op, op onze trouwdag!'

Wonen ging het stel op Kralingse Veer (Rotterdam) en later in Mijnsheerenland. Koen die als werktuigbouwkundige begon bij Verolme en later als bedrijfsleider bij diverse bedrijven in Dordrecht, keek samen met Marie naar een mooie plaats om te wonen. Vanwege de huizenprijzen viel hun oog op Hooge Zwaluwe waar ze inmiddels al 46 jaar wonen. Samen kregen ze 4 kinderen en later ook 4 kleinkinderen.

Koen en Marie kenden goede, maar zeker ook verdrietige tijden. Met steun aan elkaar én aan de kinderen, sloegen – en slaan – ze zich erdoorheen. Met name deze dingen maakten dat onze nieuwe/jongste wethouder Jürgen Vissers, onder de indruk was vanmiddag. Onder de indruk maar toch een amicaal bezoek dat zeer werd gewaardeerd door de familie.

Ook de redactie van KijkopDrimmelen feliciteert bij dezen Koen en Marie alsmede de familie en we beloven: Koen, we komen een keer uitgebreid terug op jouw oproep om aandacht voor TOP in Wagenberg!