Inbraakcijfers 2018 Drimmelen bekend

Het IIC is het Inboedel Informatie Centrum. Het IIC berekende de jaarcijfers 2018 van inbraken op basis van nationale politiecijfers. Daaruit blijkt dat per inwoner de kans op een inbraak het grootst is in de gemeente Utrecht met een percentage van 160%. In aantallen vinden de meeste inbraken plaats in Amsterdam omdat die gemeente de meeste inwoners telt maar onze hoofdstad komt er dus beter van af dan Utrecht.

In onze provincie komt Eindhoven er het slechtst van af met 144%. In onze regio scoort Breda 115%, Oosterhout 88%, Geertruidenberg 75%, Moerdijk 100% en Drimmelen 73%. In een kwart van de inbraken blijft het bij een poging, in driekwart van de gevallen is er sprake van een 'geslaagde' inbraak.

Ook hier scoort Breda relatief laag gezien het aantal inwoners. Er waren in 2018 in Breda 48 geslaagde inbraken. In Oosterhout waren dat er 12, in Geertruidenberg 24, in Moerdijk 56 en in Drimmelen 11. In percentage scoort Drimmelen dus goed ten opzichte van Geertruidenberg en Moerdijk maar slecht ten opzichte van Breda en Oosterhout.

Bron IIC:  https://www.inboedelverzekering.com/onderzoek-inbraken-noord-brabant/