Kennismaken met sporten in De Amerhal Made

Diverse sportverenigingen die thuis zijn in De Amerhal in Made hebben de afgelopen coronaperiode te maken gehad met een terugloop in leden. Beheerders Anton en Mary vonden dat ze iets moesten organiseren om deze verenigingen een handje te helpen en met behulp van buurtsportcoaches Benjamin en Corné, jongerenwerker Paul en de stagiaires van Surplus Welzijn Drimmelen, konden kinderen van groep 3 tot en met 8 gisteren gratis kennismaken met diverse sporten.

De woensdag in de herfstvakantie, dat is een mooie dag om kinderen uit te nodigen eens kennis te komen maken met verschillende sporten. Geen idee waar te beginnen, belde Anton naar jongerenwerker Paul voor hulp. “Hij vond het meteen een kei leuk idee en samen met Benjamin hebben ze het meteen opgepakt. Kinderen konden zich vooraf aanmelden, groep 3, 4 en 5 zijn hier vanochtend geweest, vanmiddag zijn groep 6, 7 en 8 hier aan het sporten”, vertelt Anton ons. Mary vult hem aan: “In de ene zaal kunnen ze hockeyen met leden van de Madese Hockey Club, in de zaal ernaast zijn ze aan het volleyballen met Volleybalvereniging Jola Olympus, in de derde zaal maken ze kennis met handbal samen met Handbalvereniging Made en in de vierde zaal staan zowel Reaper Crew Kickboxing en Tafeltennisvereniging Die Meede. We hopen dat de verenigingen er nieuwe leden aan over houden, dat zou helemaal super zijn.”


Jongerenwerker Paul vertelt ons dat er in de ochtend maar liefst 44 kinderen zijn geweest en in de middag 33 kinderen. Een totaal van 77 kinderen dus die kennis hebben gemaakt met vijf verschillende sporten. Heeft jouw kind deze instuifmiddag in De Amerhal helemaal gemist, maar lijkt het hem of haar wel leuk om kennis te maken met deze sporten? Er kan bij alle verenigingen een gratis proeftraining of proefles gevolgd worden, om uit te proberen of de sport echt wat voor je is. Klik op onderstaande vereniging om direct doorgestuurd te worden naar de eigen website.

Madese Hockey Club
Volleybalvereniging Jola Olympus
Handbalvereniging Made
Reaper Crew Kickboxing
Tafeltennisvereniging Die Meede

Beelden bij dit artikel