Kerstvakantie inluiden met euroknallers in Hooge Zwaluwe. Gratis fris en chips voor kids

Op het pleintje naast basisschool De Schittering werd enkele jaren een kerstmarktje georganiseerd. Die gaat dit jaar niet door. Gert, Mark, Johan, Wilfred, Louis en Richard zijn bang dat als het eenmaal van de dorpsagenda is geschrapt, het niet snel weer terugkomt.

Ze hopen met hun initiatief dat de animo volgend jaar weer wél aanwezig is om een kerstmarktje te houden. Daarom organiseren ze als een soort tussenjaar een lokale kerstborrel op 21 december. De vergunning is binnen, er is een kerstman, vuurkorven, een tent, erwtensoep en drankjes zoals glühwein en bier. Speciaal nodigt het zestal kinderen uit die op de lokale kerstborrel gratis fris en een zakje chips krijgen.

Volwassenen krijgen niks gratis maar wel álles voor slechts één euro. Euroknallers noemen de zes mannen die prijzen en de reden is dat ze 1) geen winst hoeven te maken en 2) geen gedoe met muntgeld teruggeven willen.

De Hooge Zwaluwse kerstborrel is op donderdag 21 december van 17.00 uur tot ongeveer 23.00 uur op het pleintje naast basisschool De Schittering. Kinderen die de kerstviering op die avond op school hebben kunnen dus met hun ouders de kerstvakantie inluiden na deze laatste schooldag van 2017.