KijkopDrimmelen licht uit: Garage Janssens in Wagenberg

Vandaag lichten we een lokale ondernemer uit waarbij de naam eigenlijk maar één deel van het bedrijf omvat: Garage Janssens in Wagenberg. De garage is in principe onder te verdelen in twee aftakkingen: het autobedrijf en de tweewielerzaak. Dankzij hun jarenlange ervaring zowel op het gebied van auto's als tweewielers, kunnen zij u een totaalservice bieden van de hoogste kwaliteit.

Met meer dan 40 jaar ervaring in de autobranche, biedt Janssens service aan alle auto's. Zij zijn niet merk gebonden, dus zijn zij een all-round garagebedrijf te noemen. De modernste uitlees- en bandenapparatuur staat klaar om onderhoud en reparaties aan uw auto te voltooien. Denk bijvoorbeeld aan APK voor benzine, diesel en LPG auto's, het uitbalanceren van uw auto, onderhoud van / aan uw banden en velgen, het doormeten van accu's, storingsdiagnose, airco- en uitlaatservice. 

Janssens heeft zich daarnaast gespecialiseerd in tweewielers. Elektrische fietsen, stadsfietsen, hybridefietsen en kinderfietsen, al dan niet in gerenommeerde merken. Natuurlijk hebben zij in hun ruime showroom ook diverse, passende accessoires zoals tassen en bellen. Maar wist u dat Janssens u ook het beste advies kan geven op het gebied van elektrische fietsen? Bijvoorbeeld hun advies over de accu van uw elektrische fiets. Deze is namelijk gevoelig voor kou. Als een leeggereden accu in een koude omgeving wordt opgeborgen, kan diepontlading ontstaan. Een diepontladen accu is onbruikbaar en moet vervangen worden, iets wat vaak een flinke kostenpost is. Janssens geeft enkele tips:

  • Lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing van je accu voor het beste bewaaradvies.
  • Bewaar de accu van je e-bike altijd op kamertemperatuur en in een droge omgeving.
  • Berg de accu voor je elektrische fiets niet leeg op, maar zorg dat hij minimaal voor de helft opgeladen is. Zo voorkom je diepontlading.
  • Een fietsaccu moet regelmatig ontladen en weer opladen om gezond te blijven. Als je in de wintermaanden je fiets niet gebruikt, laad je accu dan minimaal één keer per maand op. Denk eraan dat de accu door zelfontlading langzaam leeg loopt.
  • Zodra de accu opgeladen is, kan hij uit de lader gehaald worden. Let op! Sommige acculaders ontladen en laden de accu automatisch. Deze fietsaccu’s moet je in de lader bewaren om de lader zijn werk te kunnen laten doen. Of je een automatische acculader hebt, kun je nalezen in de gebruiksaanwijzing van je accu.
  • De actieradius van een accu voor een elektrische fiets kan bij lage temperaturen tot een kwart afnemen. Om je fietsaccu zo lang mogelijk goed te houden is het beste advies om hem te blijven gebruiken. Zorg er wel voor dat de accu op kamertemperatuur is als je gaat fietsen.
  • Er zijn speciale, thermische, draaghoezen beschikbaar waarin je de accu van je e-bike kunt bewaren. Extra tip: haal, indien mogelijk, ook het display van je elektrische fiets. Deze kan kapot vriezen.
  • Na je fietstocht moet je je accu opladen. Leg je accu daarvoor eerst minimaal een half uur in een ruimte die op kamertemperatuur is, zodat de accu kan opwarmen. 

Ook uw elektrische fiets kan wel een APK'tje gebruiken.
Janssens Tweewielers biedt een volledige keuring aan uw elektrische fiets aan voor slechts € 59,90. Tijdens de keuring wordt uw fiets nagekeken, afgesteld, gesmeerd en eventueel doorgemeten, de wieler worden gericht en op spanning gezet, de versnellingen en remmen worden opnieuw afgesteld en gesmeerd, versleten onderdelen worden waar nodig vervangen, ketting en schakelsysteem worden gesmeerd, de fiets wordt voorzien van de nieuwste software én wordt grondig gereinigd. Maar let op: deze actie is maar geldig tot 1 maart 2019! Wees er dus snel bij en neem contact op met Janssens Tweewielers. 

Wilt u meer informatie over Garage Janssens, zoals contactgegevens, e-mail en een link naar de website, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopDrimmelen, door op deze directe link te klikken: https://kijkopdrimmelen.nl/aanbod/a-janssens-en-zn-bv.html


 

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopdrimmelen.nl!

Beelden bij dit artikel