KijkopDrimmelen licht uit: Schaakvereniging ’t Paardje

De volgende vereniging die we uitlichten is een sportvereniging, maar dan in het denkcircuit: Schaakvereniging 't Paardje. Deze club organiseert elke week een schaakavond in 't Trefpunt in Made, waarbij het er tijdens de partijen sportief aan toe gaat en er een interne competitie wordt gespeeld. Uit die competitie komt de schaakkampioen van Made naar voren.

De oprichting van 't Paardje vond plaats in november 1972, waarna de club door de jaren heen een regionale bekendheid heeft opgebouwd als zeer gezellige schaakclub waar zusterverenigingen graag tegen spelen. Sportiviteit is belangrijk, evenals prestatie, maar plezier in het schaken staat voorop. Er wordt een interne competitie gespeeld verdeeld over 32 speelrondes, maar er worden ook nog andere competities georganiseerd. Traditioneel volgen in de maanden mei en juni: het snelschaak kampioenschap en het bliksemschaak kampioenschap, een simultaanavond tegen tegenstander van formaat.

Maar wist u dat zij ook een jaarlijks toernooi organiseren voor leden van de eigen vereniging, alsmede voor leden van andere verenigingen? Dit jaar vond deze op 16 februari plaats, waarbij uiteindelijk 47 deelnemers voor de titel streden. Van die deelnemers waren er 15 lid bij 't Paardje en de overige 32 van verenigingen uit de buurt, maar ook zelfs uit Zandvoort, Nieuwegein en Oss. Gedurende de dag werden er verdeeld over vijf rondes wedstrijden gespeeld, waarbij de spelers zoveel mogelijk op basis van speelsterkte tegen elkaar waren ingedeeld. Top het geheel af met een compleet verzorgde lunch en de schakers hebben weer een prima dag gehad in 't Trefpunt in Made.

Wilt u meer informatie over Schaakvereniging 't Paardje, zoals contactgegevens en een link naar de website, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopDrimmelen, door op deze directe link te klikken: https://kijkopdrimmelen.nl/organisatie/schaakvereniging-t-paardje.html*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopdrimmelen.nl!

Beelden bij dit artikel