Zwaar middagje voor CDA-kamerlid van Toorenburg bij Spraakvermaak

De enkele aanwezige CDA'ers in de zaal buiten beschouwing gelaten, was de algemene opvatting dat Madeleine van Toorenburg weinig potten kon breken in het Brabantse land. Van Toorenburg deed wel pogingen om 'haar' CDA een belangrijke rol toe te dichten waar het om onze regio gaat, maar slaagde daar bitter slecht in. Dit mede door de presentator van Spraakvermaak Dik van Beest die haar met regelmaat het vuur na aan de schenen legde.

Geen negatief woord over haar partijleider Buma, geen negatief woord over het volledig omgaan van het CDA bij heikele en actuele kwesties en geen enkele zelfkritiek tekende wij op uit de mond van de woordvoerster van de partij. Wat we wél optekenden waren uitspraken over andere partijen en met name die partijen die er in de peilingen goed voor staan. Slecht…zo leerden wij als kind al van onze vaders want uitgaan van je eigen sterke punten is vele malen beter dan uitgaan van de zwakke kanten (in jouw ogen) van de 'tegenstander'.

U begrijpt, onze redactie liep niet erg warm voor het CDA Tweede Kamerlid dat gisterenmiddag te gast was in Terheijden. Dat was bij de andere hoofdgast wel anders. Mart Visser, de bekende couturier die geboren en getogen is in Sleeuwijk, wist de zaal te boeien met diverse anekdotes zoals over zijn voornaam. Of Van Toorenburg, die meteen na het interview vertrok om ook in Oss te gast te zijn bij het zusterprogramma van Spraakvermaak, weet dat de moeder van Mart Visser ook voor het CDA een aantal jaren in de Tweede Kamer zat, is ons onbekend.

Grappig was verder dat Mart Visser door zijn professie inspeelde op het bh-verhaal van Christel de Laat. De comédienne bekend van o.a. Omroep Brabant, verzorgde een column over het aanschaffen van dit dameskledingstuk. Met hilarische spinsels over krappe pashokjes en verkoopsters die het gordijn daarvan openrukken terwijl je als vrouw nog staat te wurmen met een bh, leverden vanuit de zaal meerdere lachsalvo's op.

Een uitgebreid verslag van deze laatste aflevering van dit seizoen van Spraakvermaak leest u op de website:  http://www.spraakvermaak.nl Het nieuwe seizoen – het 13e – start op de tweede zondag van oktober.

(Met dank aan Tien Mureau voor de foto's.)

Beelden bij dit artikel