Koninklijke Onderscheiding voor Cor Huijgens uit Made

Vanmorgen ontving Cor Huijgens uit Made uit handen van burgemeester Gert de Kok een Koninklijke Onderscheiding. Cor wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn vrijwilligersactiviteiten bij onder andere de Vereniging Madese Natuurvrienden, Stedenband Made-Kozmin en De Zonnebloem afdeling Made.

Verdiensten de heer Cor Huijgens (74 jaar) uit Made

1983 – heden diverse bestuursfuncties binnen Vereniging Madese Natuurvrienden, van 1997 tot 2015 secretaris van Stichting De Liniehof, tot op heden vrijwilliger. Binnen Vereniging Madese Natuurvrienden was hij o.a. voorzitter en coördinator bouw. Van 2003 – 2009 was hij voorzitter van de werkgroep Biesbosch (voor het behoud van de Noordwaard en de Zuiderklip). Hij was medeoprichter van adviesgroep Borm en Huijgens in 2009, waarvan hij tot op heden lid is.

1992 – heden vrijwilliger bij Stedenband Made – Kozmin. Hij heeft zich de Poolse taal eigen gemaakt. Binnen de stedenband was er een kennisuitwisselings-project “waterzuivering”. Decorandus tolkte hiervoor vaak. Samen met zijn echtgenote reist hij minimaal 2 x per jaar naar Kozmin, waar hij iedereen met raad en daad bijstaat. Het weeshuis in Kozmin is door de Stedenband Made-Kozmin ‘geadopteerd’, en voorzien van een nieuwe keuken, toiletgroepen en douches door technisch onderlegde inwoners van Made. Iedere keer als decorandus daar is, verleent hij hand-en-spandiensten. Ook tolkte decorandus voor de jaarlijkse uitwisseling van leraren. Tot op heden is hij voorzitter van de werkgroep Milieu en Natuur van de stedenband.

2005 – heden lid van de commissie Evenementen en Activiteiten van de Vereniging van oud-medewerkers van Rijkswaterstaat. Hij heeft meerdere evenementen en activiteiten (mede) georganiseerd, waaronder twee lustrumbijeenkomsten.

2010 – heden vrijwilliger bij de Zonnebloem, afdeling Made. Hij is o.a. de huisfotograaf en geluidstechnicus, en hij vervoert gasten van en naar de maandelijkse activiteitenmiddag.

2010 – heden lid van de leden- en federatieraad van de KRO-NCRV, afdeling Breda. Deze raad vertegenwoordigt de KRO-leden uit de regio Breda. De leden- en federatieraad stelt beleidslijnen vast en adviseert het bestuur. Tevens is decorandus lid van de werkgroep Co-producties. Hij helpt mee aan activiteiten, die door de KRO-NCRV worden georganiseerd in het land.

KijkopDrimmelen.nl feliciteert Cor van harte met het ontvangen van deze Koninklijke onderscheiding!

*Foto's: Michiel Peeters

Beelden bij dit artikel