Koninklijke Onderscheiding voor Marty van der Salm uit Made

Vanmorgen ontving Marty van der Salm uit Made uit handen van burgemeester Gert de Kok een Koninklijke Onderscheiding. Marty wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar vrijwilligersactiviteiten bij onder andere De Zonnebloem afdeling Made en Stichting Ziekentriduüm Breda.

Verdiensten mevrouw Marty van der Salm (66 jaar) uit Made

1998 – heden vrijwilliger bij de Caritas Banneux Notre Came van het Bisdom Breda. Deze caritas verzorgt twee maal per jaar een vijf- en een eendaagse bedevaart naar de Maagd der Armen in Banneux. Zij biedt intensieve zorg door te helpen bij de lichamelijke verzorging van de bedevaartgangers, hen naar de kerk te begeleiden, eten te geven, naar bed te brengen en met hen te wandelen

1999 – heden vrijwilliger bij de afdeling Made van de Nationale Vereniging De Zonnebloem. Zij assisteert bij de maandelijkse activiteiten, schenkt koffie, verkoopt lootjes en serveert consumpties. Zij bezoekt elke twee weken haar gast en/of maakt een wandeling met hem/haar. Voorts gaat zij mee met de jaarlijkse boottocht en verzorgt zij de gasten, begeleidt hen naar het toilet en geeft hen medicijnen. Ook bezoekt zij vergaderingen en verkoopt zij jaarlijks loten. In het verleden zette zij zich tevens gedurende vijf jaar in bij het maken van kaarten en het schenken van koffie in De Patrijspoort in Made, een woonvoorziening voor ouderen.

2008 – heden vrijwilliger bij de Stichting Ziekentriduüm Breda. Zij zorgt voor de gasten uit Made die meegaan naar het ziekentriduüm. Zij assisteert hen bij de maaltijden en begeleidt hen naar het toilet. Voorts helpt zij mensen uit de taxi en brengt hen naar de kerk.

2012 – heden verzorgende tijdens de vakantieweken van de nationale Vereniging De Zonnebloem. Tijdens deze binnen- en buitenlandse reizen voor mensen met een beperking begeleidt zij de deelnemers tijdens excursies, organiseert zij (mede) de feestavond en maakt zij geregeld een wandeling met hen (regionale reizen: ruim 20 deelnemers, landelijk ca. 70 deelnemers).

KijkopDrimmelen.nl feliciteert Marty van harte met het ontvangen van deze Koninklijke onderscheiding!

*Foto's: Michiel Peeters

Beelden bij dit artikel