Kunst en muziek aan de Haven van Hooge Zwaluwe

In 2010 vond de laatste editie van het Havenfeest in Hooge Zwaluwe plaats. ToonArt besloot om de organisatie dit jaar weer op te pakken, in samenwerking met Waterschap Brabantse Delta en de gemeente Drimmelen. Na 8 jaar stilte, werd afgelopen zaterdag de haven leuk bezocht door bezoekers uit en buiten het dorp. 

In speciaal daarvoor ingerichte marktkraampjes, exposeerden Drimmelense kunstenaars hun werken. Schilder- en beeldhouwkunsten, fotografische en textiele kunst, demonstraties ter plaatse en stukken die te koop zijn: de kunstliefhebber keek zijn ogen uit. Ook aan de muziekliefhebbers was gedacht. Zo verzorgden Koninklijk Erkende Fanfare Concordia uit het dorp zelf, Die Bayerische Dorfkapelle uit Lage Zwauwe, djembé-groep HoMaLa en DJ's Sven & Rolf gezellige achtergronddeuntjes.

Waterschap Brabantse Delta voer met authentieke zalmschouwen naar het nieuw geopende gemaal Emilia, welke bezoekers konden bekijken. "Wij hebben allemaal graag droge voeten waar gewenst en natte als dat nodig is. Het Waterschap zorgt daarvoor en het nieuwe gemaal Emilia is een nieuwe parel in de ketting van alle installaties die meewerken om dat te bewerkstelligen", aldus de organisatie. 

Paul Reniers van Ontmoetingscentrum De Zonzeel zorgde, samen met zijn twee barmedewerksters, goed voor de dorstige bezoekers. Hen ontbrak het aan niets, dankzij de speciaal ingerichte buitenbar, met tafels en picknickbanken. 

Kortom, het was wederom een gezellige middag in Hooge Zwaluwe! Onze foto's bekijkt u in de fotoslider boven dit bericht. 

Voor de app-lezers: bekijk alle foto's bij dit artikel via deze directe link: https://kijkopdrimmelen.nl/nieuws/kunst-en-muziek-aan-de-haven-van-hooge-zwaluwe.html

Beelden bij dit artikel