Licht is sterker dan donker

Als een nachtkaarsje uit. Dat ging de verlichting in het perkje aan de Van Vurenstraat in Made nadat de stekker eruit ging en de opblaaskerstfiguren nadat de luchttoevoer stopte. Het perkje, versierd door bewoner Alexander die al jarenlang ook zijn huis flink uitdost rondom de feestdagen, is gemeentegrond en dus moet Alexander de verlichting en objecten verwijderen vóór aanstaande maandag.

Gistermiddag kon u al bij ons lezen dat dit stond te gebeuren, waarna onze social media ontplofte met veelal verontwaardigde reacties. Dat werd opgepikt door andere lokale media en zelfs door Omroep Brabant, die gisteravond tevens een item kwamen opnemen. Gesterkt door omwonenden, belangstellenden, mensen die de oproep op onze Facebookpagina zagen en zijn vader Puck, stond Alexander de verslaggever van Omroep Brabant te woord. "We gaan zo meteen symbolisch de stekker eruit trekken. Dan kan iedereen zien hoe donker het perkje eigenlijk echt is. De komende dagen zullen we nog proberen om met de gemeente in gesprek te gaan, eventueel een spoedvergunning te krijgen of de kerstverlichting dit jaar te laten gedogen. De mensen die hier langs lopen hebben er zoveel plezier van, ouders én kinderen. Alle automobilisten rijden hier stapvoets voorbij, gewoon om hun ogen de kost te geven. Het is een genot voor iedereen, dat proberen we te behouden", aldus Alexander. 

KijkopDrimmelen was er gisteravond ook bij. Op onze foto's ziet u Alexander met zijn vader Puck, de leeggelopen opblaasfiguren en het interview met Omroep Brabant. Een korte opname van het moment suprême bekijkt u direct hieronder.
https://www.youtube.com/watch?v=AYF_FsP_fEs

Beelden bij dit artikel