Moeders van de Molenstraat Terheijden in actie

Sceptici zullen zeggen, tja een dronken bestuurder. Het ongeval van twee weken geleden was wel de aanleiding voor de bewoners van de Molenstraat in Terheijden om te zeggen; de maat is vol! Bij het ongeval werden maar liefst zes geparkeerde auto's geramd. Tegen dronken bestuurders is natuurlijk geen kruid gewassen maar het incident staat niet op zichzelf waar het de Molenstraat betreft.

Treffender kan bijna niet maar waar Jan-Willem Stoop een protestbrief en handtekeningen kreeg overhandigd, botste diezelfde morgen nog een auto frontaal op een tractor. Bij Mary Claire van Zundert – een van de initiatiefnemers waar de buurtbewoners zich verzamelden gisteren – kwamen tal van ongelukken en bijna ongelukken ter sprake. Mary Claire, ze wordt door de buurt MC genoemd, vertelt ook dat oversteken voor met name de kinderen in de straat, levensgevaarlijk is. Sommige ouders zetten éérst het kinderfietsje aan de overzijde om vervolgens hun kind over te zetten als ze naar school gaan.

Veel te hard wordt er gereden, de 30km aanduidingen ten spijt en ook de enorme landbouwvoertuigen zijn levensgevaarlijk. Ook deze rijden soms een stuk harder dan de toegestane 30 kilometer. Jan-Willem Stoop erkende het probleem met de landbouwvoertuigen maar vertelde dat de Provincie niet happig is op het langzame verkeer toe te staan op de N285. Het landbouwverkeer van en naar richting Breda of Zwaluwe heeft dus geen keuze en móét door Wagenberg en Terheijden.

Een ander punt dat de bewoners aan de Molenstraat een doorn in het oog is, is dat de geplande reconstructie van de doorgaande weg veranderd is. Werd hun straat in de plannen meegenomen, blijkt nu dat de aanpak vanaf het centrum Terheijden, stopt bij de Schapenbogert! Stoop erkende dat het laatste deel ingewikkeld is mede omdat het ook een waterkering betreft waarbij Rijkswaterstaat ook een partij in het geheel is.

Toch zegde hij toe komende maandag de kwestie te bespreken met een verkeersdeskundige van de gemeente en beloofde hij snel met antwoorden te komen want: “Er is hier echt een probleem en nu we het niet in de totale aanpak kunnen meenemen, moeten we hier een andere en aparte oplossing voor zien te vinden”, zo zei de wethouder. Wordt vervolgd dus.

Beelden bij dit artikel