Negende editie Drimmelense Eendaagse

Gisteren vond de laatste editie van de Drimmelense Eendaagse plaats zónder structurele, financiële bijdrage van de gemeente. Hoewel al toegezegd, kon het gratis wandelevenement dat wandelaars uit het hele land trekt, dit jaar nog geen bijdrage krijgen omdat de uiterste aanvraagdatum al verlopen was, maar vólgend jaar, de tiende editie, zal het dan eindelijk gaan gebeuren voor de organisatie, die in totaal bestaat uit twee personen.

De wekker ging gisterochtend al vroeg. Om 07.30 uur (okay Yvonne, ongeveer 07.35 uur dan…) waren wij bij 't Trefpunt in Made, één van de zes start- en stempellocaties van de eendaagse. De route van het wandelevenement voert door elk dorp van onze gemeente en is zo'n 30 km lang (okay Yvonne, 33 km dan…). Wandelaars kunnen in elk dorp starten en bij elke locatie een stempel halen. Doordat de route met de klok mee, of tegen de klok in loopt, komt elke wandelaar weer bij zijn of haar eigen startlocatie terug. Bij terugkomst is de wandelaar dus 30 kilometer verder (of eigenlijk niet aangezien zij weer op dezelfde plek terug zijn) en indien in zijn geheel gelopen, zes stempels rijker. De eerste 100 inschrijvers ontvangen daar tevens een medaille voor, de overige dit jaar zo'n 100 wandelaars konden als zij dat leuk vonden voor een zacht prijsje een medaille kopen.

Wij mochten gisteren met de voorzitter op pad langs startlocaties Ons Dorpshuys in Drimmelen, Den Domp in Lage Zwaluwe, De Zonzeel in Hooge Zwaluwe, Driedorp in Wagenberg, De Zevende Hemel in Terheijden en extra stopplek het Ons Jaren 50 Dorp in Hooge Zwaluwe, om appeltjes aan de wandelaars uit te delen en vanzelfsprekend foto's te maken, de secretaris/penningmeester bleef op het terras van startlocatie 't Trefpunt in Made om de wandelaars die in Made startten in te schrijven, maar hen ook feestelijk weer binnen te halen en hen de medaille om te doen. U bekijkt alle foto's die wij maakten in ons fotoalbum via deze directe link: https://kijkopdrimmelen.nl/albums/drimmelense-eendaagse-2019.html

Beelden bij dit artikel