Onze Kerk viert opening met muzikale samenwerking

Restaurant Onze Kerk in Hooge Zwaluwe moest, zoals iedere horecagelegenheid, op 15 maart jl. haar deuren sluiten vanwege het coronavirus. Om te vieren dat na 11 weken de deuren weer open mogen op 1 juni, hebben Dieuwke en Willem een muzikale samenwerking opgezet. Zet een organist, een dj-duo, een danseres en een zangeres samen in een lege kerk, zet daar specialisten op het gebied van licht, geluid en video bij en er moet wel iets bijzonders ontstaan.

Vol enthousiasme benadert Dieuwke ons om bij een clipopname aanwezig te zijn. ‘Klassiek ontmoet dance met live zang en dans’, valt te lezen in haar bericht. We kunnen vanzelfsprekend nog niet teveel verklappen over het eindresultaat, maar laat organist Ton Stevens het orgel bespelen, laat Lieke Janssen daarbij nummers zingen als ‘Viva La Vida’ van Coldplay, ‘L’Amours Toujours’ van Gigi D’Agostino en ‘Take me to Church’ van Hozier, laat Elles Wintermans daarbij een choreografie uitvoeren en laat Patrick en Peter van Partydisco P&P het geheel mixen. Zorg dan dat je specialisten hebt op het gebied van licht en geluid, zoals Ingo en Daniël van Prodjex en op het gebied van video zoals Daan en Guus van Ten Dolle video’s, en je weet zeker dat er een kwalitatief hoogwaardige clip wordt opgenomen. Zet al deze mensen samen in Restaurant Onze Kerk en je hebt een muzikale samenwerking die menig item overtreft.

De moeite waard om in de nacht van 31 mei op 1 juni, om 00.00 uur stipt, online het resultaat te bewonderen. De openingsklapper wordt getoond op de Facebookpagina van Onze Kerk en op Instagram als IGTV. Uiteraard is het filmpje op 1 juni ook via KijkopDrimmelen te bekijken en ook via genoemde kanalen terug te kijken. Wij mochten bij de opnames aanwezig zijn, bekijk de sneak preview via onderstaande foto’s.

Beelden bij dit artikel