Open dag op alle Madese basisscholen

De drie Madese basisscholen vallen allen onder het bestuur van Stichting Katholiek Onderwijs Drimmelen, SKOD, maar hebben alle drie een eigen visie, missie en kijk op onderwijs. Volgende week vrijdag, op 26 oktober dus, houden de basisscholen een open dag, waarbij zij hun deuren openstellen voor bezoekers. Tussen 08.45 en 12.00 uur laten zij zien wat ze voor uw kind kunnen betekenen en hoe zij dat kunnen bereiken.

De Stuifhoek
'Laat zien hoe uniek jij bent'; het motto van De Stuifhoek, gevestigd aan de Norbartstraat 55. Bij De Stuifhoek wordt hun visie op onderwijs en ontwikkeling bepaald door de twee uitgangspunten, 'ieder kind is uniek' en 'samen leren vanuit talenten'. Ook is De Stuifhoek op weg om een integraal kindcentrum te worden, waarin onderwijs, opvang en ouders samen staan voor de ontwikkeling van het kind. Deze plannen zijn in volle gang, dus de toekomst ziet er interessant uit voor De Stuifhoek. 

Den Duin
'School maak je samen'; het motto van Den Duin, gevestigd aan de Fazantenlaan 42. Den Duin projecteert haar visie middels de vergelijking met een grote boom. De wortels, 'aandacht', 'structuur', 'samenwerking', 'respect' en 'vernieuwing', vormen een solide basis. De takken, 'vaardigheden 21e eeuw', 'pedagogisch handelen', 'communicatie en maatschappij' en 'onderwijs en kwaliteit', zijn de groeirichtingen waar Den Duin zich de komende jaren in wil blijven ontwikkelen. 

De Lage Weide
'Op De Lage Weide mag ieder kind zich ontwikkelen'; het motto van De Lage Weide, gevestigd aan de Julianastraat 1. Door de leerlingen dagelijks te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen, krijgen zij de ruimte en begeleiding om hun talenten te ontwikkelen en/of te versterken. De Lage Weide streeft tot ontwikkeling van iedere leerling tot een zelfbewuste, initiatiefrijke en verantwoordelijke wereldburger. De ouders worden daarbij gezien als belangrijke, educatieve schakels. 


Bent u geïnteresseerd in de Madese basisscholen en wilt u eens binnen een kijkje nemen? U bent vrijdag 26 oktober tussen 08.45 en 12.00 uur van harte welkom.