Piet en Bertha Polak-Heil uit Made 60 jaar getrouwd

Vandaag vieren Piet en Bertha Polak-Heil uit Made hun diamanten huwelijksjubileum. 60 jaar geleden stapten ze in het huwelijksbootje, na een verkeringstijd van twee jaar. Ze ontmoetten elkaar achter het oude Diaconessenziekenhuis in Breda, waar Bertha naar buiten stapte en Piet met de vrachtwagen aan kwam rijden. “Zal ik je naar huis brengen?”, vroeg hij aan haar en dat ene ritje heeft de boel beklonken.

Piet was meteen verliefd, hij vond haar zo leuk. Bertha vond Piet een knappe man en dus stemde ze in. Piet laadde Bertha’s fiets in en bracht haar naar haar ouderlijk huis in Hooge Zwaluwe, waarna hij zelf doorreed naar zijn ouderlijk huis in Lage Zwaluwe. Piet was toentertijd 22 jaar, Bertha 20. Doordeweeks was Piet veel weg met de vrachtwagen, dus samen tijd doorbrengen deden ze in het weekend. Veelal bij Bertha thuis, waar ze spelletjes speelden. Op 21 april 1961 trad het stel in het huwelijk, waarna ze eerst bij Bertha’s ouders inwoonden. Na ruim een jaar konden ze in een huurhuisje in de Spoorstraat trekken, waar oudste dochter Lian werd geboren. In 1969 konden Piet en Bertha een huis in de Zoutendijk kopen, waar zeven jaar na Lian, hun tweede dochter Miriam geboren werd. Lian en Miriam gaven het diamanten echtpaar vijf kleinkinderen; Jeffrey (27), Rico (25), Faye (23), Eefje (21) en Aukje (20). Ook zijn ze inmiddels trotse overgrootouders geworden van Noah (1).

Na maar liefst 49 jaar in de Hooge Zwaluwse Zoutendijk gewoond te hebben, zijn Piet en Bertha drie jaar geleden verhuisd naar Made. Daar hebben ze in de Jasmijnflat helemaal hun plekje gevonden, met de benodigde zorg dichtbij. Ook dochter Miriam woont in de buurt, in Zevenbergschen Hoek. Het was dan ook bij haar woning waar vanmiddag een drive-by plaatsvond voor Piet (84) en Bertha (82), waar familie en bekenden het paar vanuit hun eigen voertuig konden feliciteren, cadeautjes konden overhandigen en natuurlijk konden genieten van een kopje koffie met een gebakje. Prinsheerlijk op een tweezitter in een grote partytent aangekleed met vlaggetjes, ballonnen, plantjes en bijzettafeltjes, keek het echtpaar uit naar het ene na het andere voertuig met daarin een bekende. Dankzij de hulp van dochters, kleinkinderen en alle aanhang, is het voor Piet en Bertha een enorm feestelijke dag geworden.

Piet en Bertha, namens onze redactie nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie huwelijksjubileum!

Beelden bij dit artikel