Piet en Dien van de Steenoven uit Lage Zwaluwe 55 jaar getrouwd

Vandaag zijn Piet en Dien van de Steenoven uit Lage Zwaluwe 55 jaar getrouwd. Op 8 januari 1965 stapten zij in het huwelijksbootje, na een verkeringstijd van 2 jaar die zij vooral in Hooge en Lage Zwaluwe doorbrachten. Piet werd namelijk geboren in Lage Zwaluwe, Dien zag het levenslicht in het ziekenhuis in Breda maar groeide op in Hooge Zwaluwe.

Onder het genot van koffie en taart vertelt Dien (74) ons: "Vroeger heette het zo hè, gemeente Hooge en Lage Zwaluwe. Dus ik ben in Hooge Zwaluwe opgegroeid, maar werkte hier bij de huisarts. Zodoende dat ik Piet tegen kwam, dat was gewoon op straat, ik was 17 en hij 19. Dan kwam hij met zijn brommer langs gereden en dat dan een paar keer. Dat viel wel op natuurlijk", lacht Dien. Op de vraag wát haar dan zo opviel aan Piet antwoordde ze direct: "Hij was knap! Ja heel knap. Donkere ogen en zwart haar. Dat vond ik wel heel interessant." Dochter Anja, die ook op de koffie was voor de huwelijksdag van haar ouders, grapt: "Nu moet jij ook zoiets zeggen hè pa. Dat je haar ook heel knap vond!". Piet (76) mompelt instemmend: "Ja, dat was ze ook wel hoor. Daarom reed ik zo vaak langs op mijn brommer."

Piet en Dien spraken met elkaar af en begonnen elkaar steeds leuker te vinden. Kusjes geven dat kwam pas later, maar naar verloop van tijd mochten ze wel bij elkaar thuis over de vloer komen. Na twee jaar verkering trouwden zij op het stadhuis in Hooge Zwaluwe, het gebouw dat nu gerenoveerd wordt tot boetiekhotel, en in gebouw Concordia werd het feest gegeven. Piet en Dien mochten in hun huwelijk vier kinderen krijgen, Teun, Ad, Anja en Peter, die qua leeftijd niet zo gek veel van elkaar schelen. Teun, die vanmiddag ook op de koffie was, grapt daarover: "We zijn eigenlijk een vierling alleen de één is iets langer blijven zitten dan de ander!". Inmiddels zijn Piet en Dien ook verrijkt met drie kleinkinderen, Kim, Britt en Thom. 

Het huishouden en het gezin draaiende houden ging in hun huwelijk eigenlijk vanzelf. Piet werkte in de landbouw, later werkte hij als constructieschilder en hij heeft ook nog een poosje als chauffeur gewerkt. De laatste 28 jaar van zijn werkzame leven, werkte hij bij Gebr. Polak waar hij containers en schepen verfde met spuitverf. Inmiddels is hij alweer 15 jaar met pensioen en vult hij zijn dagen tegenwoordig met zijn hobby's. Zo zit Piet al 43 jaar bij het bestuur van de visclub (wij zijn er bij zijn huldiging over 2 jaar ook zeker bij), zit hij bij de biljartclub en is hij tijdens thuiswedstrijden van het eerste ook vaak bij de voetbal te vinden. Dien was thuis als de kinderen thuis waren, maar had ook een aantal poetshuisjes en werkte bij café Vanacker ('t Veerhuis). Dien stopte met werken toen ze 65 jaar was en vult haar dagen tegenwoordig met het organiseren van de Dag van de Mantelzorg voor de volwassenen/ouderen. Die vond in 2019 plaats op 14 november, waar de mantelzorgers 's ochtends verwend werden met muziek van het Mades Meezingkoor, gevolgd door een uitgebreide lunch en tijdens het middagprogramma met een sport- en speluurtje. 

Hoewel de burgemeester pas langs komt vanaf het 60-jarig huwelijksjubileum, vonden wij 55 jaar ook een vermelding waard! Op de vraag of zij het leven weer samen waren aangegaan als ze 55 jaar geleden de kennis hadden die ze nu hebben, antwoordden beiden positief. Dien vult aan: "Natuurlijk hebben we moeilijke momenten gehad, maar die heb je met iedereen. Wij hebben elkaar altijd vrij gelaten en niet op elkaars lip gezeten." Wij willen Piet en Dien, en hun familie, hartelijk danken voor de gastvrijheid en feliciteren hen nogmaals van harte met hun 55-jarige bruiloftsdag. En… Wij komen graag over 5 jaar wéér bij hen langs!

Beelden bij dit artikel