Proef met ‘Voor Elkaar Pas’ voor Wmo-reizigers in de gemeente Drimmelen

Op 1 juni start de gemeente Drimmelen een proef met de Voor Elkaar Pas. 150 Wmo deeltaxi-reizigers uit onze gemeente kunnen deelnemen aan deze proef.

Zij betalen voor deelname eenmalig € 25. Met de Voor Elkaar Pas kunnen ze een jaar lang gratis reizen met alle bussen van Arriva in Noord-Brabant. Ook mogen zij gratis een begeleider meenemen.

Het doel van de proef is om te onderzoeken of Wmo deeltaxi-reizigers meer gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. De afgelopen jaren zijn er namelijk veel bussen en bushaltes aangepast. Het openbaar vervoer is daardoor voor steeds meer mensen toegankelijk. Zo vergroten zij hun zelfstandigheid en mogelijkheden om te reizen. Tijdens de proef kunnen de deelnemers dat ervaren. De proef wordt mogelijk gemaakt met subsidie van provincie Noord-Brabant.

Het aantal deelnemers aan de proef is beperkt. Daarom krijgen alleen inwoners die de afgelopen twee jaar met de Wmo deeltaxi hebben gereisd een brief hierover. De proef duurt tot en met 31 mei 2024. Na afloop besluit de gemeente over het vervolg.