Dodenherdenking en Heel De Wijngaerd bakt op TV

Vanaf vrijdagavond 12 mei om 19.00 uur zendt Omroep Drimmelen beelden uit van:

Vanaf 12 mei om 019.00 uur zendt Omroep Drimmelen beelden uit van:

Boy Scholtze ruim 100 dagen burgemeester

Op 21 december2022 werd Boy Scholtze  geïnstalleerd als burgemeester in onze gemeente. Sinds die tijd zijn we hem al op veel plaatsen tegengekomen, waar wij items maakten voor Omroep Drimmelen. Hij vindt het namelijk belangrijk om heel benaderbaar en zichtbaar zijn.  Hij heeft dus  in alle dorpen van Drimmelen evenementen bijgewoond, openingen verricht en toespraken gegeven. Hij wil daarbij vooral in contact komen met mensen uit onze gemeente. Nadat zijn 100 dagen er ruim opzaten, gaf hij een interview aan de omroep, waarin hij terugblikt op de afgelopen periode.

Dodenherdenking 4 mei-Drimmelen

Op 4 mei herdacht heel Nederland alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn militairen en burgers die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Natuurlijk deden we dat ook in de gemeente Drimmelen, waar in elk dorp een herdenking werd georganiseerd. Onze vrijheid en vrede zijn geen vanzelfsprekendheden en het is dan ook onze verantwoordelijkheid om deze waarden in de toekomst te beschermen én te behouden. Daarom blijft herdenken belangrijk. Een compilatie van de herdenkingen in de verschillende dorpen kunt u deze week zien in onze uitzending.

Bijzonder hobby’s – Bidpretjes verzamelen

Voor onze serie ‘Bijzonder Hobby’s ging verslaggever Joost Pieterman op bezoek bij Piet de Jong. Hij ging met hem in gesprek over een wel heel bijzondere hobby, namelijk het verzamelen van bidprentjes en doodsprentje en het verschil tussen die 2. In deze 2e uitzending laat Piet zijn verzameling zien en natuurlijk vertelt hij daar ook over. 

Concert De Wilgenband en het Symfonisch RuimteOrkest-deel 1

Op 23 april gaven de Wilgenband en het Symfonisch RuimteOrkest een gezamenlijk concert in de theaterzaal van cultureel centrum De Mayboom. De Wilgenband is een gezellige club van mensen met een beperking die met nimmer aflatend enthousiasme sinds 1994 muziek maken. Ze staan onder leiding van Peter Kuijpers. Het Symfonisch RuimteOrkest onder leiding van Caspar Versluis werd bij dit optreden versterkt door het leerlingenorkest MaeStRO! 

In deel 1 ziet u een impressie van het optreden van beide orkesten. Deel 2 ziet u iets later in deze uitzending. 

Heel De Wijngaerd bakt

Wat begon als een leuk idee van twee huiskamerbegeleiders van De Wijngaerd groeide uit tot een fantastische finaledag! Vier afdelingen van het zorgcentrum – Boerenhoek, Boveneindje, Dagcentrum en Haasdijk – hadden hun smakelijkste en beste ‘bakkersvingers’ ingezet om de trofee Heel De Wijngaerd Bakt! mee naar de afdeling te kunnen nemen. En de winnaar werd de spektakeltaart van ’t Boveneindje. 

Concert De Wilgenband en het Symfonisch RuimteOrkest-deel 2

In deel 2 van ons samenvattend beeldverslag van het concert dat De Wilgenband en het Symfonisch RuimteOrkest gaven, ziet u beide orkesten optreden, met in dit deel wat uitgebreidere aandacht voor de Wilgenband.

Foto van Omroep Drimmelen, de gesubsidieerde lokale omroep van de gemeente Drimmelen.