Quiz- en andere lol bij Spraakvermaak

Om Eric Smit te kunnen volgen is te doen waar het over journalistiek gaat, maar niet waar het over het verdienmodel van zijn publicatiebureau Follow the Money gaat. Een internetplatform waar alleen leden journalistieke onderzoeksartikelen tegen betaling kunnen lezen.

Saartje van der Made – oud-inwoner van Wagenberg – volgen is eveneens geen gesneden koek voor een doorsnee zondagmiddagbezoeker van Spraakvermaak. Vast staat wel dat Saartje zéér succesvol is in de wereld van de architectuur waarvoor ze toevallig afgelopen week werd geëerd met de titel Talent met Toekomst. Misschien wel juist de reden dat Saartje onnavolgbaar is want anders hadden u en wij deze titel wel gekregen.

Een stuk beter te volgen was NOS presentatrice van o.a. het journaal Astrid Kersseboom. Astrid gunde de bezoekers een kijkje in haar wereldje door onder meer te vertellen wat er allemaal komt kijken bij het voorbereiden van het nieuws en de keuze van de items. Een keuze die niet altijd de hare is zo werd wel duidelijk maar de achterkant van haar tong liet ze in dezen wijselijk niet zien.

Met Miëlle Stoop en Annie van der Ven hou je je hart vast met het naderende sauwelweekend. Beiden wisten opmerkelijk weinig goede antwoorden in de sauwelquiz maar dat maakte het niet minder hilarisch. Miëlle wist met een stand van 3-2 de quiz te winnen en mag de felbegeerde beker op haar nachtkastje zetten. Een uitgebreider verslag over de aflevering van Spraakvermaak van gisterenmiddag leest u via de website: http://www.spraakvermaak.nl

Met dank aan Tien Mureau voor de foto's.

Beelden bij dit artikel