Sameena rent 1000 kilometer, rust bij Athlete PT Hooge Zwaluwe

Sameena van der Mijden (29), ultrarunner en Nederlands kampioen 100 kilometer hardlopen voor vrouwen, is momenteel bezig aan een hardlooptocht van maar liefst 1000 kilometer, een miljoen meter. Daarmee haalt ze geld op voor iedereen die vastzit in het web van de gedwongen prostitutie. Gisterenavond pakte ze haar rust voor de nacht bij Pascal Jansen, personal trainer aan de Thijssenweg in Hooge Zwaluwe.

Sameena is in 2011 zelf in de handen gevallen van een loverboy. Haar indrukwekkende verhaal is onder andere te lezen op haar eigen website, alsmede in verschillende artikelen van hardlooppagina’s. Ze is door een groep mannen verkracht en twee jaar lang gedwongen om seks te hebben met ‘klanten’. Toen ze eindelijk aan deze loverboy wist te ontkomen, vond ze haar uitlaatklep in hardlopen. Sindsdien loopt ze het liefst iedere dag en neemt ze op dit moment deel aan de Muskathlon@home. Hoewel dit sportevent plaatsvindt op 26 juni, stelde Sameena zich het doel; 1000 kilometer in tien dagen tijd.

Samen met een team om haar heen rent ze door heel Nederland; Groningen, Amsterdam, Den Bosch, Middelburg, en gisteren dus in ons eigen Hooge Zwaluwe. Rond de klok van 18.30 uur kwam het team aan bij Pascal Jansen Personal Trainer aan de Thijssenweg, waar uiteraard wat foto’s en filmpjes zijn gemaakt. Na een warme douche en een goede nachtrust, is Sameena vanmorgen weer vertrokken. Vandaag en morgen hoopt ze de laatste kilometers van haar tocht te kunnen rennen om vervolgens een mooi bedrag te kunnen ophalen voor het project Scharlaken Koord, een project dat al 35 jaar lang hulp en oplossingen biedt aan prostituees. Wilt u nog een donatie doen? Dat kan via home.muskathlon.nl/miljoenmeter.

Beelden bij dit artikel