Samenwerking voetbalverenigingen en gemeente Drimmelen

De voetbalverenigingen S.V. Terheijden, Madese Boys, VV Zwaluwe, HZ’75 en VCW stappen allen gedeeltelijk of zelfs geheel over naar ledverlichting.

In totaal worden 100 armaturen vervangen door duurzame verlichting. Deze zullen bekostigd worden door de gemeente, verenigingen zelf en vanuit de subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA). Wethouder Harry Bakker: “Fijn dat we de sportverenigingen kunnen helpen bij het treffen van grote energiebesparende maatregelen. Een winst voor mens, milieu en uiteraard de clubkas”.

Milieubewuste toekomst

Niet alleen zorgt deze overstap naar ledverlichting voor betere belichting van de velden. Ook het energieverbruik wordt aanzienlijk verminderd. Led-technologie staat bekend om zijn energie-efficiëntie en lange levensduur. Dit betekent lagere kosten en een verminderende ecologische voetafdruk wat bijdraagt aan het streven van de gemeente voor een milieubewuste toekomst.

Werkzaamheden

Installatiebedrijf Oostendorp B.V. start deze week bij S.V Terheijden, opgevolgd door Madese Boys, HZ’75, VV Zwaluwe en als laatste VCW. De verwachting is dat alle armaturen begin december vervangen zijn door ledverlichting.