Sinterklaas is weer in het land! Bekijk als eerste de intocht van Lage Zwaluwe

Natuurlijk was de redactie van KijkopDrimmelen aanwezig bij alle Sinterklaasintochten die afgelopen weekend gepland stonden. Te beginnen met Lage Zwaluwe waar Sinterklaas zaterdag als eerste werd onthaald, publiceren we in de loop van vandaag de intochten van Wagenberg, Drimmelen en Terheijden en de Grote Pietenshow in Made. In Hooge Zwaluwe komt de Sint komende zaterdag aan, dat fotoalbum houdt u dus nog even tegoed.

In Lage Zwaluwe werd Sinterklaas met zijn grote gezelschap van Zwarte Pieten, zaterdagmiddag ontvangen door heel veel enthousiaste kinderen. Dat gebeurde op het haventerrein bij de voormalige Fuik. Namens de gemeente was het wethouder John van Oosterhout die de goedheiligman welkom heette.

Ietwat blubberig vanwege de regen die 's morgens was gevallen moest de hoogbejaarde Sint oppassen om niet uit te glijden. Dat lukte de oude baas wonderwel. Strooigoed is eigenlijk een verkeerd woord want de Zwarte Pieten vulden menig uitgestoken kinderhandje of plastic tasje van kinderen. Dat is aangenamer dan snoep oprapen in modderplassen. 

Sinterklaas vertelde dat de stoomboot op volle kracht gevaren had om rechtstreeks vanuit Dokkum waar hij voet op Nederlandse bodem zette, op te stomen naar Lage Zwaluwe als tweede aankomstplaats. Na een rondgang door het dorp bleek Sinterklaas tijd over te hebben om ook op het geweldige feestje in 't Appeltje aanwezig te zijn.

U vindt de foto's van de aankomst in Lage Zwaluwe via: https://kijkopdrimmelen.nl/albums/sinterklaasintocht-lage-zwaluwe-2017.html