Spraakvermaak in teken van afscheid

De laatste aflevering van dit tiende seizoen van Spraakvermaak bevatte weer een gemêleerd gezelschap aan gasten. Zo was oud-politicus/schrijver Jan Terlouw aanwezig die o.a. terugblikte op zijn politieke carrière. Weervrouw Margot Ribberink vertelde onder meer over klimaatsverandering en gaf de zaal en passant mee dat het mooie weer in Drimmelen aanhoudt t/m donderdag.

In de quiz tussen twee botteliers gaf Ron Laurijssens uit Made expres een verkeerd antwoord zodat de stand gelijk was en zijn collega Jeroen van Dongen uit Terheijden nog kans maakte op de titel. Fair en sportief en dat de winst alsnog naar de Madese bottelier ging, is dus een dubbele winst.

Beeldgast Irene Rompa uit Terheijden vertelde onder meer over haar project 'Tevredenlander' terwijl politici in spe Thierry Aartsen en Martijn de Kort, aan de tand gevoeld werden in het onderdeel Talent & Zo. Charlotte Ruijtenberg en Alexandra van Riel, begin mei te horen in de Drimmelense aflevering Vluchtweg, zorgden voor de muziek, Mix voor het slotlied. Wim Daniels verzorgde een column en presentator Dik van Beest werd bijgestaan door gastpresentatrice Janet Crezée.

Seizoen 11 van Spraakvermaak start op zondag 8 oktober maar dan zonder Frans Adriaanse. Na 10 seizoenen gaf Adriaanse aan te stoppen. Bedankt werd hij door het team, de zaal en burgemeester Gert de Kok die hem de Bronzen Bever overhandigde. Geen afscheid van het team maar wel als voorzitter werd Petra Kimmel ook in het zonnetje gezet. Wim Smetsers neemt haar taak over. Meer foto's en uitgebreid verslag vindt u op: http://www.spraakvermaak.nl

(Foto's: Tien Mureau)