Start van het carnavalsseizoen tijdens 11e van de 11e vieringen

In onze gemeente wordt de traditionele start van het carnavalsseizoen, de 11e van de 11e, zowel aanstaand weekend als volgend weekend gevierd. Dat gebeurt in Terheijden, Made, Lage Zwaluwe en Wagenberg. Wij zetten alle activiteiten inclusief aanvangstijden eens even op een rijtje zodat u precies weet waar en hoe laat u ergens moet zijn om niets van het knalfuif te missen!

 • Terheijden – Festivalaaf 2.0, 3e Editie!
  In Schraansersrijk vindt voor de derde keer het Festivalaaf 2.0 plaats, 'powered by' Nootdkreet. Deze avond zal Prins Carnaval onthuld worden, de jeugdraad worden geïnstalleerd en vindt de verkiezing plaats van de vertegenwoordiging van Terheijden bij BaronieTV. De deelnemers zingen een liedje, Nootdkreet speelt mee en een deskundige jury bepaalt wie de winnaar is. De dresscode is carnaval, de avond begint om 19.30 uur en vindt plaats bij de Gouden Leeuw, Raadhuisstraat 13. 
   
 • Made – Elfde van d'n Elfde
  In de May ziet de viering van 11e van de 11e er dit jaar iets anders uit. Om 20.00 uur start de avond op het Raadhuisplein met de installatie van Prins Carnaval. Bij Oos Jaas wordt hij beëdigd en spelen alle Mayse kapellen een speciaal samengesteld arrangement. In een optocht wordt er vervolgens naar The Pub and Churchill, Kloosterstraat 36, gewandeld, waar om 20.30 uur het Schrètstraid van start gaat. 11 liedjes worden vlot ten gehore bracht en een jury kiest het carnavalslied 2020. Deze wordt rond 23.00 uur bekend gemaakt, waarna een feestavond volgt.
   
 • Lage Zwaluwe – 11e van de 11e Cup
  In het Biesboschrakkersrijk wordt er zaterdag gestreden om de 11e van de 11e Cup. Deelnemers proberen in teams van 5 personen door het beantwoorden van allerlei carnavalsvragen de cup te bemachtigen. Inschrijven om mee te doen kan nog, komen kijken mag natuurlijk ook. De 11e van de 11e Cup vindt plaats in café 't Roer Om, Kwistgeldweg 1 in Lage Zwaluwe en start om 20.00 uur. Inschrijven kan door hier te klikken.
   
 • Wagenberg – Blèrefestival

  In Erpelrooiersland wordt de 11e van de 11e gevierd op zaterdag 16 november a.s., een weekend later dan de andere dorpen. Deze avond vindt het Blèrefestival plaats. Talenten jong en oud treden op met hun zelfgeschreven carnavalslied, deze worden beoordeeld en het winnende carnavalslied 2020 wordt verkozen. Het Blèrefestival vindt plaats in Cultureel Centrum Plexat, Kerkstraat 22 in Wagenberg en start om 20.00 uur.