T.T.V. TIOS Terheijden échte winnaar Open Drimmelense Tafeltenniskampioenschappen

Tafeltennisvereniging TIOS in Terheijden bestaat dit jaar 40 jaar en dat vieren zij met een aantal jubileumvieringen. Eén van die vieringen is het Open Drimmelense Tafeltenniskampioenschap die gisteren gehouden werd. 41 deelnemers ingedeeld op ranking in vijf poules, streden tegen elkaar om de beste van de poule te worden.

In poule A was het Mathieu Verdeyen van TIOS die de eerste plaats wist te bemachtigen, Adri Verhoeven van Die Meede pakte de tweede plaats en Corné van Duuren van TTV Belcrum pakte de derde prijs. De titel van winnaar van poule B ging naar Wim Bloemer van Die Meede, die daarmee Peter Snoys van TTV Prinsenbeek en Tim Hilderink van TTV Belcrum op een tweede en een derde plaats achter zich liet. In poule C was het Bas Janssen van TTV Prinsenbeek die er met de eerste prijs vandoor ging, pakte Sietse Broeken van TTV Breda de tweede prijs en Lucien Tebbe van TTV Belcrum de derde prijs. Het podium in poule D werd geregeerd door TIOS zelf. Véry Vermeulen wist de eerste plek te bemachtigen, gevold door Tim Ovington en Tim Hendriks. De beker voor de winnaar van poule E werd in ontvangst genomen door Michael Bastieri van TTV Prinsenbeek, de tweede positie werd bemachtigd door Peter Reinard van TIOS en de derde plaats ging naar Lisette Erdkamp, tevens van organiserende club TIOS.

Er is dus in feite niet één Drimmelense kampioen tafeltennis, maar vijf. Of eigenlijk zes, want de échte kampioen is TIOS zelf, die erg tevreden is en mag zijn met de organisatie van deze sportieve dag. Voorzitter Edwin Wiersma vertelt: "We zijn blij met het aantal deelnemers aan deze dag. Want hoewel je toch rekening houdt met het feit dat er niet honderden mensen die niet bekend zijn met tafeltennis deel zullen nemen, hoop je toch altijd dat er in ieder geval een paar deelnemers van buitenaf komen. Dat is gelukkig het geval. De meeste deelnemers doen mee aan de toernooien van de NTTB (Nederlandse TafelTennisBond) en komen van verenigingen uit Made, Lage Zwaluwe, Breda en Prinsenbeek. Het is de eerste keer dat we Open Drimmelense Tafeltenniskampioenschappen organiseren en zijn tot dusver erg tevreden", aldus de trotse voorzitter. 

Voor de organisatie van dit Drimmelens kampioenschap mocht T.T.V. TIOS een cheque van de gemeente ontvangen in het kader van Samen aan de Slag van € 550,00. Wethouder Harry Bakker reikte deze 's ochtends uit, onder andere omdat het kampioenschap ook toegankelijk was voor mindervaliden. Wij kwamen eventjes ná de uitreiking De Cour binnengewandeld en dus moesten we het fotomomentje even in scène zetten. Voorzitter Edwin Wiersma zocht hiervoor één van de knapste TIOS-leden, met waarschijnlijk ook de meest bijzondere naam, op: Véry. Samen poseerden ze met de cheque, met natuurlijk de tafeltennissers op de achtergrond. 

Beelden bij dit artikel