Thomas uit Made verslaat champions en wint € 11.000

Tijdens het RTL4-programma Beat the Champions bleek Thomas uit Made een geduchte tegenstander voor champions Diederik Jekel, Abel Gilsing, Nynke de Jong en Devrim Aslan. In de aflevering van afgelopen zondag is te zien dat Thomas met nog 21 seconden op zijn klok, € 11.000 wint.

Thomas vertelt aan presentatrice Chantal Janzen dat hij in Made nog bij zijn ouders woont, maar ook vaak bij zijn vriend Erik in Delft is. Thomas is financial controller bij KLM en heeft een grote kennis over met name aardrijkskunde. Het is niet de eerste keer dat Thomas in een televisiequiz te zien is, hij heeft tevens meegedaan aan het programma Met het mes op tafel, waar hij tweede is geworden. Op de vraag wat hij met een eventueel gewonnen geldbedrag gaat doen, antwoordt de deelnemer dat hij een auto wil kopen en uit eten wil gaan met zijn vriend en zijn ouders. In de voorronde waarin bepaald wordt met welk bedrag Thomas de champions kan gaan uitdagen, strandt hij bij de derde vraag; Thomas gokte dat een mug meer poten heeft dan een vlo en een teek, iets wat niet zo blijkt te zijn. Een teek is familie van de spin en heeft dus van deze drie de meeste poten. Met 1000 euro daagt Thomas de champions uit, wat hem een aantal interessante biedingen oplevert.


Als hij wil spelen voor die 1000 euro, zal hij het op moeten nemen tegen Diederik en Abel en krijgen zij 38 seconden op hun klok, tegenover 60 seconden voor Thomas. De volgende champion die een bod uitbrengt, is Devrim, die Thomas 5000 euro biedt, voor 43 seconden op hun klok. Wanneer Nynke zich aan het rijtje champions voegt, maakt ze een opmerking over dat het bij haar bod mogelijk is om een auto te kopen én uit eten te gaan bij het beste restaurant van Made; zij biedt 11.000 euro voor 45 seconden op hun klok. De laatste champion is Cindy, zij biedt Thomas maar liefst 20.000 euro voor 47 seconden op hun klok. Thomas kiest ervoor om het op te nemen tegen vier champions, voor een bedrag van 11.000 euro. Diederik, Abel, Nynke en Devrim blijken geen partij voor de Madese deelnemer; hun klok tikt naar 0 seconden terwijl Thomas nog 21 seconden over heeft en hij wint daarmee 11.000 euro. Thomas, namens onze redactie, van harte gefeliciteerd met deze geweldige prijs en veel plezier ermee!

*De aflevering van zondag 20 maart is terug te kijken via rtlxl.nl. Thomas is te zien vanaf 47 minuten. De foto’s bij dit artikel zijn screenshots van de uitzending.

Beelden bij dit artikel