Twee mannen in Terheijden in boeien geslagen na melding vuurwapenbezit

Een melder belde met de politie dat er twee mannen met een vuurwapen stonden op de carpoolparkeerplaats aan de Zeggelaan in Terheijden. Deze melding kwam gisterenavond binnen om 18.00 uur. Agenten trokken volgens het uitpraatprotocol hun kogelwerende vesten aan en reden naar de Zeggelaan.

Daar zagen ze een auto staan op de parkeerplaats met twee personen erin. De agenten zetten hun dienstwagen strategisch achter de geparkeerde wagen en stapten uit met dekking van hun portieren. Ze riepen naar de mannen in de auto hun handen omhoog te steken. De twee deden dit en stapten op verzoek van de dienders uit. Ze liepen vervolgens achteruit in de richting van de agenten en zakten op hun knielen.

Zo konden de agenten beide mannen (allebei 19 jaar) boeien. De agenten keken daarna in de wagen en zagen daar twee vuurwapens liggen. Na onderzoek bleek het te gaan om twee nepvuurwapens. Een bolletjespistool en een ander imitatiewapen werden in beslag genomen. Beide wapen waren niet van echt te onderscheiden.