Vrijwillige koks Ria, Corrie en Els zetten hun beste beentje voor op kerstdiner eetpunt Terheijden

De plannen waren in maart 2007 rond maar de eerste gezamenlijke maaltijd voor senioren en alleenstaanden in Terheijden, was op 13 september van dat jaar. Toen nog in de oude pastorie en toen nog met kant-en-klaarmaaltijden.

Sinds het voorjaar van 2010 is het eetpunt verhuisd naar De Cour waarvan de eigenaars de keuken ter beschikking stellen. Het wordt er dus sinds die tijd vers bereid door vrijwilligers. Anno heden zijn dat Ria en Corrie en als reserve Els.

Zij verzorgden dan ook gisteren het kerstdiner voor de circa twintig aanwezige eetgasten. Het diner werd genoten van een in kerstsfeer gebrachte tafel met naast elk bord een fraai kerstlicht. Die werden door de gasten bewonderd maar zelf werden ze vérwonderd toen Ria meedeelde dat ze die als presentje kregen en mee mochten nemen.

Om de kosten voor de wekelijkse maaltijd zo laag mogelijk te houden, fietsen de vrijwilligers de benen onder de bips vandaan om reclameaanbiedingen te kopen. Dat lukt zó goed dat het tafelkerstlichtje gisteren als extraatje kon worden geschonken. Hulde!