Waardering en aandacht voor jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers, daar moet meer aandacht voor komen. Dat vinden gemeente, SWO en Surplus. Zo'n 60 Drimmelense jongeren zijn er in beeld maar het moeten er veel meer zijn. Bij dezen een oproep om je te melden zodat je net als de jonge mantelzorgers die gisteren een geweldige dag beleefden, ook een cadeaubon van € 20,00 krijgt.

“Sponsors zijn we natuurlijk zeer erkentelijk maar soms is het lastig om alles rond te krijgen. Via structureel budget vanuit de gemeente – net zoals bij de dag voor volwassen mantelzorgers – kunnen we deze dag nu ook voor jongeren organiseren”, vertelt Elly Punselie, aandachtsfunctionaris bij SWO.

De dag begon met een workshop Haka en diverse spelletjes. Na de lunch werden er uilenballen uitgepluisd en insecten gezocht en bekeken onder leiding van een gids. Geen straf in de mooie omgeving van Oud-Drimmelen en ook vanwege het fraaie weer. Verleidelijk om te zeggen; je krijgt wat je verdient, maar het is een feit dat de aandacht vanuit de gemeente voor deze groep jongeren zéker verdiend is.

Met een gezamenlijk kampvuur waarbij ook wethouder Harry Bakker van de partij was, werd de dag afgesloten. Harry Bakker overhandigde namens de gemeente, alle jongeren een cadeaubon.

Was jij niet aanwezig gisteren maar ben je ook een mantelzorger tussen de 8 en 23 jaar? Meld je dan bij het steunpunt mantelzorg van SWO. Doe je dat vóór 1 december ontvang jij ook de cadeaubon van€ 20,00. Melden kan via jmz@swodrimmelen.nl 


Een opname van de workshop Haka, met dank aan Elly: