Zondagavondcolumn van Jan: Alle medewerkers zijn in gesprek, zó hé dat is wel werken?

Iedere zondagavond verzorgt voormalig nieuwscorrespondent Jan van Vliet een column over actuele en lokale onderwerpen. Deze week: Alle medewerkers zijn in gesprek, zó hé dat is wel werken?

Dit is mijn zesentwintigste column. Iedere week eentje en dus nu een half jaar verder. Mijn proeftijd zit er bijna op. Nu maar hopen dat ik een vaste aanstelling krijg. Deze column zal er zeker toe bijdragen. Zo de kop is er af, nog positief ook, dat vind ik tenminste. Zeker na al die blauwe duimpies of van die gekke bekkies de afgelopen tijd. Aanmoedigingen dus om door te gaan. Zeker en vast. Maar goed de column dus. Heb je dat ook wel eens? Wil je wat te weten komen en denkt, dat kan wel via de telefoon. Aan de slag dan maar. Krijg je een sprekende computer aan de lijn met keuze 1 of 2 of 3 of meer, en ‘wil je het nog eens horen?’ Vaak ook nog opgevolgd door kleremuziek, of ‘u bent de eerst volgende’, of de verbinding wordt plotsklaps verbroken. En oh ja: ‘dit gesprek kan worden opgenomen voor trainingsdoeleinden’. Welk gesprek? Er is nog niks gebeurd!

Nu had ik eens een simpel vraagje aan onzer gemeente. Zijn geen 24/7-ers dus hopla na het weekend met de smartphone, dat is zo’n ding om slim mee te telefoneren, naar 140162 gebeld. Tenminste, dat dacht ik. Krijg ik eerst één of ander sprekend apparaat te horen met de vraag de naam van de gemeente te roepen. Geen keuzemenu, maar gewoon roepen. Nu moet je wel roepen: ‘Drimmelen’ en geen Made of zoiets onduidelijks. En niet met een dialect of bekakt. Voor je het weet krijg je een Fries aan de lijn. Moet nu ineens aan de cabaretier Jan Jaap van der Wal denken. Waarom? Die is in Friesland geboren. Heb die poging verder maar gestaakt. Met algemeen beschaafd Brabants kwam ik er niet door. Gelukkig had ik het gewone nummer 0162 690 190 nog en kreeg zonder geroep nog verbinding ook, dat wel gelukkig. Echter, dan de afgrijselijke boodschap: ‘Alle medewerkers zijn in gesprek’. Allemáál ?! Bij de koffieautomaat of zo? Na een minuut of tien of meer gaf ik de moed op. En het simpele vraagje? Niets bijzonders eigenlijk. Ging over een vacature burgerlid voor de fractie Lijst Harry Bakker.

Prettige zondag verder en volgende week over de vacatures dorpsgericht werken of zoiets? Je zegt het maar. Wel graag iets positiefs want het wordt dan mijn 27-stecolumn, als ik mijn vaste aanstelling op zak heb tenminste. Moet het dan wel nog over mijn traktement hebben, dat wel.

Vigilat Ut Quiescant
Jan van Vliet
Reacties: info@kijkopdrimmelen.nl