Zondagavondcolumn van Jan: Dubbele incasso’s door de gemeente, ben je mooi klaar mee

Iedere zondagavond verzorgt voormalig nieuwscorrespondent Jan van Vliet een column over actuele en lokale onderwerpen. Deze week: Dubbele incasso’s door de gemeente, ben je mooi klaar mee.

Meestal ga ik in mijn kantoor zitten om een idee over een column in elkaar te flansen. Deze keer maar eens gewoon simpel met de laptop – die heb ik tenslotte niet voor niets gekregen – aan de keukentafel lekker dicht bij de koffie en na afloop bij de koelkast. Fijn toch, dat thuiswerken. Niks mis mee. Maar goed we gaan snel verder. Allereerst mijn dank voor de vele reacties naar aanleiding van mijn vorige column. Ze waren echt van niveau. Oké lezen kan men kennelijk, maar begrijpelijk lezen is voor sommigen een brug te ver. Ja en dan komt men niet verder dan plaatjes kijken en vooral papegaaien alsook op van die dommige dingetjes klikken, smileys heten die geloof ik. Als je dan zelf niet in staat bent om iets zinnigs te melden, dan klik je toch gewoon op zo’n stompzinnig ding. Maar dit terzijde. Ben trouwens wel benieuwd hoeveel nieuwsgierigen nu op deze vijfsterren column afkomen. Deze is net niet van het kaliber buitencategorie, maar het kan niet altijd feest zijn zoals vorige week.

Maar daar gaat het verder in deze column niet over. Ik heb namelijk nieuws. Het gerucht ging namelijk, dat de gemeente dubbele incasso’s gaat uitvoeren over één of andere belasting. Ja en als het over geld gaat sta ik natuurlijk vooraan. Je bent tenslotte ondernemer of niet. Voor vrijwilligerswerk ben ik namelijk niet in de wieg gelegd. Dan maar op zoek naar de waarheid achter het gerucht en hop naar de website van de gemeente. Je zou toch verwachten dergelijk groot nieuws op de home(thuis)pagina aan te treffen, maar helaas. Dan maar op zoek naar dat nieuws. Nou dat was een hele klus en voor degenen die niet begrijpend kunnen lezen zelfs een hels karwei denk ik zomaar. Om je snel wegwijs te maken was kennelijk niet de bedoeling en nieuws bleek ver weggestopt in de spelonken van het duistere websitetje van de gemeente. Maar goed, na vier klikken verder – ja als je de weg weet geen kunst – bleek het gerucht waarheid. Die dubbele incasso’s dan. En ter geruststelling: alles wordt rechtgezet en we krijgen een brief met natuurlijk welgemeende excuses, dat wel gelukkig. Ben trouwens benieuwd naar de oorzaak. Een andere keer zal ik eens een column wagen aan de telefonische bereikbaarheid van de gemeente. Men is dus gewaarschuwd.
Prettige zondag verder en oh ja, proost!

Vigilat Ut Quiescant
Jan van Vliet
Reacties: info@kijkopdrimmelen.nl