Ahoi Leeuweveerke!

Vanmorgen stak 't Leeuweveerke letterlijk officieel van wal. De eerste vaart van het pontje tussen Lage Zwaluwe en de Biesbosch vond plaats rond 10.30 uur en KijkopDrimmelen was er natuurlijk zelf bij om dit bijzondere moment vast te leggen.

Exploitant Mark de Leeuw van Gebroeders De Leeuw uit Oosterhout, die overigens niet zichtbaar erg nerveus was, bedankte in zijn speech zijn personeel die de afgelopen 5 weken kei hard gewerkt hebben om het pontje én de aanlegsteigers op tijd klaar te krijgen. Van 's ochtends 08.00 tot 's avonds 00.00 uur is er zes dagen in de week gebouwd, gelast en geschilderd aan het fraaie pontje, die 100% elektrisch vaart. Mark is apetrots en heeft veel respect voor alle betrokkenen die nog tot 20.00 uur gisteravond bezig waren.

Wethouder John van Oosterhout liet ook zijn blijdschap merken en noemde het pontje een brug tussen de gemeente Drimmelen en de gemeente Werkendam. Gedeputeerde van de provincie Bert Pauli sprak vol lof over de ondernemers Gebr. De Leeuw en bemerkte de link tussen de meevarende persboot 'De Onderneming' en de onderneming om het pontje in vaart te nemen. 

KijkopDrimmelen voer mee op die desbetreffende persboot, die vakkundig bestuurd werd door meneer De Leeuw Senior, en heeft mooie foto's kunnen maken van 't Leeuweveerke. 

Bekijk ons fotoalbum van de eerste vaart van het Leeuweveerke hier:
https://kijkopdrimmelen.nl/albums/eerste-vaart-leeuweveerke.html