Bettine Vriesekoop verzorgt tafeltennisclinic in Terheijden

Bettine Vriesekoop zette in haar tijd de tafeltenniswereld op z'n kop door veel Chinese dames te kloppen. Chinese sporters en sporters waren namelijk heer en meester in het tafeltennis in de jaren 70 en 80. Vriesekoop legde zich niet neer bij het bereiken van de Nederlandse top en vertelde dat haar grote voorbeeld Dragutin Šurbek was, een Kroatische tafeltennisser die een fabuleus voetenwerk had en een geweldige mentaliteit.

De les in de clinic die Bettine Vriesekoop in de Cour in Terheijden luidde dan ook: stel jezelf een doel, je kunt altijd hoger/beter. Na de Nederlandse top kwam de uitdaging om de wereldtop te bereiken en Vriesekoop vertelde dat ze zich niks voor kon stellen bij mensen die menen dat als je 30 jaar ervaring hebt, je niets meer bij kunt leren. “Dan ben je dus 50. Is dan je leven voorbij of zo? Ik ben nu 57 en elke morgen stel ik me de vraag; wat kan ik nog toevoegen aan mijn vaardigheden? Topsporter vind ik ook één van de meest misbruikte woorden. Topsporter betekent niet een succes(je) behalen maar altijd hoger/voor de top gaan.

Voor het initiatief Beweeg Mee hoopte ze als ambassadeur dat er meer mensen deel zullen gaan nemen aan het tafeltennissen in de Cour. Beweeg Mee is vanuit Tios (Tafeltennis Is Onze Sport) in Terheijden opgezet in samenwerking met Lars Wildenborg van Wildenborg tafeltennistraining en wordt ondersteund door o.a. de gemeente en Surplus Welzijn.

Lars Wildenborg: “Beweeg Mee is elke dinsdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Leeftijd of beperking maakt niet uit, je kunt tegen elkaar spelen, tegen een robot of aan schuiftafels bijvoorbeeld. Het is ook gratis en we zijn er vorig jaar mee gestart. Eind april 2019 loopt het project af maar we zijn op zoek naar partijen om het voort te kunnen zetten.”

Beelden bij dit artikel