Brenda Vos (21) uit Lage Zwaluwe één van de jongste EHBO’ers in Nijmegen

U heeft eerder al kunnen lezen dat wij contact hebben met Huib Evegaars over de ploeg van acht Zwaluwse EHBO'ers die in Nijmegen eerste hulp verlenen en blaren prikken. Wat u nog niet weet, is dat deze acht Zwaluwse EHBO'ers ingedeeld zijn en dus niet bij elkaar in één team zitten. Brenda Vos uit Lage Zwaluwe, net 21 jaar geworden, is zelfs ingedeeld bij 7 volslagen vreemden, maar is en blijft enthousiast en doet haar EHBO-werkzaamheden vol overgave. Stoer van haar!

Via Brenda's moeder Elly mochten wij deze tip ontvangen. "Brenda zit tussen allemaal vreemden maar wordt supergoed opgevangen door die ploeg. Ze is één van de jongste EHBO'ers die daar rond loopt, dus zeker wel stoer ja. Gisteren wilde Omroep Gelderland haar interviewen omdat ze zo jong en mooi is, maar dat heeft ze toch maar niet gedaan!", lacht Elly. "Ik had ook een mooie foto van haar alleen, maar die mocht ik niet sturen want ze zei 'Ik ben hier niet alleen, we zijn als team!', ja dat is echt ons Brenda". 

Geen zorgen Elly, onze redactie heeft dit wél voor elkaar gekregen! Na contact te hebben gelegd met Brenda zelf, mochten wij én een groepsfoto én een foto van Brenda zelf ontvangen. Op de groepsfoto ziet u Brenda helemaal rechts onderin, op haar knieën gehurkt. 

Hoog tijd voor onze redactie om Brenda eens in het zonnetje te zetten en meer jongeren op te roepen dit soort en allerlei ander vrijwilligerswerk te verrichten. Vraag het maar na aan Brenda: het verrijkt je leven!

Beelden bij dit artikel