Genomineerde MVO-prijs: Restaurant Onze Kerk

MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De MVO-prijs wordt uitgereikt aan een ondernemer die zowel maatschappelijk als duurzaam en verantwoord onderneemt. De hele maand september kunt u uw stem uitbrengen op één van de genomineerden, waarvan er maar liefst drie actief op KijkopDrimmelen communiceren.

En één van die genomineerden is… Restaurant Onze Kerk in Hooge Zwaluwe.

Willem en Dieuwke Simonis hebben het 152 jaar oude kerkgebouw in Hooge Zwaluwe omgetoverd tot een prachtig restaurant, waarin zij een balans hebben gevonden tussen mens, economie, natuur, geschiedenis en behoud van erfgoed. Zij bieden werkgelegenheid aan mensen die op de arbeidsmarkt minder kansen hebben en minder hoog opgeleid zijn. Ook mensen met een beperking en mensen uit de langdurige bijstand zijn bij Onze Kerk welkom.

Lokale leveranciers krijgen een podium, vooral voor de levering van vis, vlees, kaas, ijs, brood en zelfs bier en wijn. Samen met het personeel wordt er een moestuin aangelegd en wordt deze onderhouden en gebruikt in de gerechten die worden geserveerd. Gerechten waarbij er weinig tot niets verloren gaat. Een menukaart waarbij 'eten wat de pot schaft' de insteek is en een seizoensmenu waardoor de aarde niet onnodig belast wordt door het gebruiken van ingrediënten die niet passen in het seizoen.

Willem en Dieuwke, en natuurlijk hun voltallige team, zijn niet bezig om 'maatschappelijk verantwoord te ondernemen', zij zijn bezig met dat te doen waarvan zij denken dat het goed is voor de samenleving, de omgeving en ook wat goed is voor hen als ondernemers. Niet omdat ze hip mee willen doen met een term die tegenwoordig overal gebruikt wordt, maar omdat ze een visie hebben die toevallig erg duurzaam is. Zij zijn daarnaast dankbaar voor het dorp Hooge Zwaluwe en de gemeente Drimmelen voor de ruimte en het vertrouwen die zij gekregen hebben om Restaurant Onze Kerk te creëren.

U kunt tot en met 30 september uw stem uitbrengen op de genomineerde waarvan u vindt dat hij of zij de MVO-prijs 2017 verdient. Is dat voor u Restaurant Onze Kerk? Ga dan naar https://www.mvoprijsdrimmelen.nl/, klik op het logo van Onze Kerk en breng uw stem uit!