In de Spotlight: Dagbesteding Patske&DeSmoutebol in Made

Vandaag staat in onze spotlight Dagbesteding Patske&DeSmoutebol in Made centraal. Deze dagbesteding voor volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel, een lichamelijke of licht verstandelijke beperking of psychosociale problematiek, is gevestigd aan het Burgemeester Smitsplein en wordt gerund door Hanneke samen met haar vrijwilligers.

De dagbesteding wordt vaak vanuit de WMO of de WLZ geregeld. Maar ook als personen geen beroep kunnen doen op die regelingen, zijn ze bij Patske&DeSmoutebol van harte welkom. Samen in overleg met Hanneke kan er altijd wel iets geregeld worden. De omgang met de cliënten, maar ook met de zoete inval, toont het karakter van Hanneke aan. Een warme, vrolijke, gezellige vrouw die voor iedereen haar deuren open heeft staan. Ook weet ze van wanten. Dankzij haar ervaringen, haar kennis, haar expertise en haar passie voor het vak en de mens, creëert ze een veilige omgeving voor de cliënten die bij haar hun dagen doorbrengen. 

Bij Patske&DeSmoutebol staat creativiteit voorop: er wordt dan ook geknutseld, geschilderd, getimmerd en noem het maar op. Maar ook hond Henk en kater Erik spelen een grote rol tijdens de openingstijden van de dagbesteding. De vrolijke jack russel is, samen met de rode kater, een echte toevoeging voor de dagbesteding. De cliënten reageren positief op de aanwezigheid van de dieren en zij geven hen een vorm van liefde die onvoorwaardelijk is. De dieren wennen aan de cliënten en weten precies wat ze wel of niet fijn vinden en wanneer het wel of niet goed gaat. 

Wist u trouwens dat Patske&DeSmoutebol drie jaar bestaat en dat het verhaal achter de naam eigenlijk heel aandoenlijk is? Die naam is even wennen, maar zeker uniek te noemen. De vader van Hanneke gaf haar als klein meisje de koosnaampjes 'patske' en 'smoutebol'. Toen Hanneke drie jaar geleden haar eigen dagbesteding aan het Burgemeester Smitsplein opende, wist ze dat een combinatie ervan dé naam moest worden.

Wilt u meer informatie over Dagbesteding Patske&DeSmoutebol, zoals contactgegevens, openingstijden of over de activiteiten, kijk dan eens op de profielpagina via www.kijkopdrimmelen.nl/aanbod/dagbesteding-patskedesmoutebol.html

Beelden bij dit artikel