Koninklijke onderscheiding voor André Hoeven uit Lage Zwaluwe

Gisteravond tijdens het Showtime Sing Along concert van Alliance (waarover later meer), ontving André Hoeven uit handen van burgemeester Gert de Kok een koninklijke onderscheiding. De zichtbaar ontroerde André, nu Lid in de Orde van Oranje Nassau, werd aangedragen voor de onderscheiding vanwege zijn vele vrijwilligersactiviteiten.

En dat is een behoorlijke lijst. Zo is André ophaler en coördinator van het oud papier. Hij regelt de vrijwilligers, maakt de roosters en onderhoudt de contacten met de gemeente. Daarnaast is André bestuurslid van de muziekcommissie van het slagwerkorkest van muziekvereniging Alliance in Lage Zwaluwe. Hij organiseert activiteiten en evenementen voor de vereniging en is coördinator van het slagwerkorkest. Maar niet alleen in Lage Zwaluwe is André actief. Ook is hij organisator van muzikale rondwandelingen van Harmonie Onze Vrije Uren uit Wagenberg. Hij verzorgt het onderhoud van de aanhangwagen en reserveert deze voor vervoer van het slagwerk.

Tijdens het tweejaarlijkse Kapellenfestival van Die Bayerische Dorfkapelle is André organisator van licht en geluid en tijdens het Zwaluws Zomer Festijn is hij tevens coördinator en bestuurslid. Hij is maar liefst 35 jaar vrijwilliger geweest bij de seniorenmiddag die is ontstaan vanuit de Carnavalsvereniging De Biesboschrakkers en hij is nog steeds de motor achter de organisatie van de jaarlijkse braderie/rommelmarkt in Lage Zwaluwe.

Een meer dan verdiende koninklijke onderscheiding dus. Na een staande ovatie van het publiek en een lang zal hij leven van het hele orkest, pinkte André toch een klein traantje weg. 

KijkopDrimmelen feliciteert André natuurlijk ook van harte met deze mooie koninklijke erkenning!