Koninklijke onderscheiding voor Jac (Coos) Praat

Aan het einde van de raadsvergadering van vanavond, reikte burgemeester Gert de Kok de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau, namens de Koning uit aan Jac (Coos) Praat. In 1994 trad Coos Praat (49) aan als raadslid voor de Combinatie Algemeen Belang.

Met een pauze van drie jaar (1999-2002) was Praat een van de langstzittende raadsleden in Drimmelen, een periode van ruim 20 jaar. In die periode was hij een aantal jaren actief als penningmeester en de laatste tien jaar was Coos Praat fractievoorzitter van de partij.

De koninklijke onderscheiding is echter niet alleen voor het raadswerk waarmee Coos Praat nu stopt, maar ook voor zijn waslijst van ander vrijwilligerswerk. Zo was hij een aantal jaren bestuurslid van het Havenschap Moerdijk en bestuurslid van heemkundekring Willem Snickerieme waar hij tevens, net als bij VV Zwaluwe, de ledenadministratie verzorgde.

Bij de Zwaluwse voetbalvereniging draait hij momenteel nog bardiensten als vrijwilliger en bij muziekvereniging Alliance is Praat ook actief als bestuurslid. Tot slot is hij al jarenlang jurylid bij de carnavalsoptocht op de May.

De redactie van KijkopDrimmelen feliciteert bij dezen Coos Praat met de prachtige koninklijke blijk van waardering en wenst hem veel succes in al het vrijwilligerswerk dat hij nog doet, én hopelijk nog lang blijft doen.