Muziekjeugdweekend Alliance en OKK

Lijders, zo noemen de vrijwilligers van muziekvereniging Alliance uit Lage Zwaluwe en fanfare O.K.K. uit Zevenbergschen Hoek zich gekscherend. Vrijwilligers waarvan de meeste al voor de tiende keer meewerken aan het weekend speciaal voor de jeugdige muzikanten, dus zó erg lijden zal het wel niet zijn. Dat zag er ook niet naar uit toen wij van KijkopDrimmelen een kijkje namen afgelopen zaterdag. Terwijl Jan T. gehaktballen bereidde, hadden de ongeveer dertig aanwezige kids een eerste muziekrepetitie beëindigd en waren net gestart met een spel. Een spel waarvan ons verteld werd dat het heette:

1: in twee dagen de wereld rond.

2: een voorwerpzoekspeurtocht.

3: reis rond de wereld.

4: reis de wereld rond in twee dagen

5 & 6: nog twee vage termen.

Dat kan gebeuren als je met een overenthousiaste zeskoppige lijding tegelijk babbelt. Hoe dan ook, na het eten werd er opnieuw gerepeteerd waarna de avond werd besloten met een griezelspooktocht én een groot kampvuur. Naar verluidt was de nachtrust kort maar dat heeft als voordeel dat je op tijd kunt ontbijten en opnieuw repeteren want ja, je bent muzikant of niet. Trouwens, een extra goede reden was het slotconcertje dat werd verzorgd door de jeugd met als publiek ouders en/of familieleden die hun kroost op zondagmiddag weer kwamen ophalen.

Een geslaagd muziekjeugdweekend in het scoutinggebouw De Maalderij in Teteringen en niet in de laatste plaats door de enthousiaste lijders Karin, Thera, Mandy, Marjoleine, Diëlle en Ellie. Top!

Beelden bij dit artikel