Niet neerzitten bij de pakken, Blauwe Sluis aan het pannenkoekenbakken

Pannenkoeken mogen we het eigenlijk niet noemen. Het zijn namelijk crêpes en galettes die Maria Legendre gisteren bakte. Lekkernijen uit haar geboortestreek in Frankrijk die de Française bakte voor de inwoners van het buurtschap Blauwe Sluis waar zij zelf ook sinds zo’n zes jaar met veel plezier woont. Nu vanwege corona de jaarlijkse nieuwjaarsborrel niet door kon gaan, bood Maria aan originele Bretonse crêpes en galettes te bakken. Dat gebeurde in de door Adje beschikbaar gestelde ruimte van De Doederij. Na het bakken bestreek William, de zoon van Maria, ze met zelfgemaakte jam, karamel of honing en walnoten uit eigen tuin. Inpakken kun je wel aan Rob overlaten want behalve de crêpes en galettes, wist hij ook onze redactie in te pakken om een kijkje (én een hapje) te komen nemen. Nadat Adje en Piet de pakketjes hadden voorzien van een brief met gezellige strik met een hartelijke nieuwjaarsgroet, was het de beurt aan gastvrouwen Anja en Karin. Op de bok van de speciaal gemaakte foodtruck Crêpe de Marie, werden zij door ‘driver’ Roberto langs de huizen in het buurtschap gereden om de circa 65 crêpes en 65 galettes huis aan huis te bezorgen, Met dank voor de uitnodiging én het mogen proeven – echt heerlijk! – maakten wij enkele foto’s én een kort filmpje. Waar een kleine gemeenschap groot in kan zijn, superbe et délicieux!

Beelden bij dit artikel