Onthulling bouwbord officiële start Ganshoek

Samen met afgevaardigden van gemeente, Surplus, Woonvizier, SWO en aannemer Remmers, onthulde Jan Luijten (Ouderenwerk Lage Zwaluwe) vanmiddag het grote bouwbord aan de Ganshoeksingel. In bijzijn van de bewoners van de vijftien aanleunwoningen die zullen worden gesloopt, werd de start van de bouw van de nieuwe Ganshoek gevierd.

Gisteren (woensdag) is de laatste bewoner verhuisd en er is al aangevangen met het leidingenwerk te verwijderen. De verwachting is dat het sloopwerk van de 15 aanleunwoningen binnen een maand is afgerond waarna het uitzetten, grondverzetten en de nieuwbouw kan aanvangen.

Naar verwachting zal de nieuwbouw over een jaar zijn afgerond zodat vervolgens het oude gebouw kan worden gesloopt. Omdat de nieuwe recreatieruimte deels op die grond wordt gebouwd, is de verwachting dat deze ruimte eind 2018 gereed zal zijn.

Terwijl de nieuwbouw wordt uitgevoerd, zullen ook de 18 appartementen achter het complex worden gerenoveerd. Deze appartementen blijven dus staan maar zullen worden voorzien van dubbel glas, isolatie, nieuwe keukens etc. Dit alles in overleg met de huidige bewoners met inachtneming van hun wensen.

Als eind 2018 alle plannen zijn uitgevoerd zal de resterende grond die eigendom is van WSG, verder worden ingevuld met de bouw van woningen, waarschijnlijk een 14-tal, maar deze plannen moeten nog verder worden uitgewerkt.

Behalve gebouwen is er ook aandacht voor overige zaken. Zo zal er een zorgtuin worden aangelegd, een jeu-de-boulesbaan, parkeerplaatsen én zal de Social Sofa, (nu aan de overzijde van de Ganshoeksingel) alsmede het beeld van de Man met Hoed, (nu nog bij Den Domp) een plaatsje krijgen bij de nieuwe Ganshoek.