Opening tentoonstelling ‘Zonder boer geen voer’ in Biesboschcentrum Drimmelen

Afgelopen vrijdagmiddag opende wethouder Harry Bakker de tentoonstelling 'Zonder boer geen voer' in het Biesboschcentrum in Drimmelen-dorp. Een fraaie tentoonstelling over het boerenbestaan als belangrijk onderdeel van onze samenleving in het heden en het verleden. Het project reist 2,5 jaar door West-Brabant en zal op tenminste dertien verschillende locaties, verspreid door de hele regio, te zien zijn.

Plus minus 50 geïnteresseerden hoorden vrijdagmiddag de openingsspeech van wethouder Bakker aan en konden aansluitend de boekpresentatie bijwonen over de Suikerfabriek van Statendam van Juliën Mariman. Vol passie en overtuiging werd er verteld over de geschiedenis, het ontstaan en de werking van de inmiddels 150 jaar oude suikerfabriek.

Gedurende de periode dat de tentoonstelling in Drimmelen-dorp te bezichtigen is, worden er diverse activiteiten georganiseerd. Zo kunt u op zondag 2 juli en zondag 6 augustus een wandelroute lopen met bezoek aan de tentoonstelling, op zondag 16 juli aan een familiefietstocht deelnemen langs verschillende agrarische bedrijven en op woensdag 2 augustus en woensdag 9 augustus kunt u met de boswachter een vaartocht maken door de Biesbosch.

In de maanden juni, juli en augustus kunt u de geschiedenis van het boerenbestaan bewonderen in het Biesboschcentrum. In juni kunt u hiervoor van woensdag t/m zondag tussen 10.00 en 17.00 uur binnenwandelen en in juli en augustus kunt u dat zelfs dagelijks tussen 09.00 en 17.00 uur.