Parcours te moeilijk voor zelfrijdend busje, halte Dorpshuys vervalt

Het houdt niet op, de perikelen rond het zelfrijdend busje dat als proef tien weken door de kern Drimmelen gaat rijden deze zomer. Werden de aanvankelijke plannen om het busje door alle kernen van de gemeente te laten rijden al teruggeschroefd naar alleen dorp Drimmelen én bleek er ondanks subsidies fors meer geld (€ 90.000 i.p.v. € 46.000) door onze gemeente bijgepast moet worden, is vandaag bekend geworden dat ook de halte bij Ons Dorpshuys te moeilijk is voor het busje. De route wordt dus nóg kleiner én er zijn nog meer mitsen en maren. 

Om het zelfrijdend busje in onze gemeente te laten rijden is er onder andere een ontheffing van de RDW nodig. De RDW bepaalt namelijk of de route en het voertuig veilig zijn. Deze aanvraag loopt nog, maar uit het onderzoek blijkt dat de route over de Amalia van Solmsstraat naar Ons Dorpshuys niet mogelijk is. Deze route is op sommige wegvakken te smal, waardoor mogelijk onveilige situaties kunnen ontstaan. Daarom is besloten om deze route niet meer uit te voeren. De proef richt zich nu voornamelijk op de routes naar de Zilvermeeuw en Beachclub Puur.

Het busje rijdt sinds vandaag al maar dat is alleen om de routes in te lezen. Ook zijn er borden en halteborden geplaatst om aandacht te vragen voor het busje én ook bedoeld als herkenningspunten voor het zelfrijdend busje. Vanaf 15 juli gaat het RDW controleren of aan alle veiligheidseisen wordt voldaan en pas dan zou de de daadwerkelijke pilot van 10 weken kunnen starten in de laatste dagen van juli/eerste dagen van augustus.

(Foto: gemeente Drimmelen)