Plezier en emotie op Jeugdsauwelen de May

Editie nummer 15 van het Jeugdsauwelen op de May zal de geschiedenisboeken ingaan als extra bijzonder. Bijzonder vanwege de jury die bestond uit drie oud-prinsen, bijzonder vanwege het momentje van stilstaan bij Arie Jonkbloed, maar natuurlijk vooral vanwege de in sommige opzichten bijzondere jeugdsauwelaars.

Dat waren in volgorde van opkomst Jens van Gurp als Dierendokter Bol, Serena den Otter als Angelica de Beschermengel, Anika Heere als Jet de Klimaatgek, Maarten van Oosterhout als Tinuske dun Glazenwasser van AH, Jill van Dongen als Jill de Evenementenbegeleidster, Sofie van Zundert als Sofie de Toiletjuffrouw en Dave de Bruijn als Pater Pilatus.

Allen wisten de zaal volop te vermaken maar het was Jill die alle harten wist te veroveren. Zij werd dan ook door de jury, bestaande uit drie oud-prinsen van De May, uitgeroepen tot oppersauwelaar bij de jongste jeugd. Tevens won Jill de publieksprijs: de Henk Stoopbokaal.

Bij de oudere jeugd was het Anika Heere die door de jury werd uitgeroepen tot oppersauwelaar en hoewel daar geen beker voor was, had ze die voor lieve collegialiteit, zéker verdiend!

Beelden bij dit artikel