Terheijden krijgt glasvezel!

Goed nieuws voor de inwoners van Terheijden: er komt glasvezel! Na de deadline van de verlengde glasvezelcampagne van DELTA Fiber Netwerk in Terheijden, is er voldoende animo voor glasvezel gebleken om de aanleg te starten. Terheijden is hiermee, na het buitengebied en de kernen Drimmelen, Hooge Zwaluwe, Wagenberg en Lage Zwaluwe, de volgende kern binnen de gemeente Drimmelen waar de aanleg van glasvezel wordt aangekondigd.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd
Alle inwoners die zich tijdens de glasvezelcampagne hebben aangemeld, worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws. Bart Helthuis: “Gezien de bijzondere tijd waarin we leven, merken we dat we nog niet iedereen goed hebben kunnen bereiken. Inwoners krijgen nog de tijd om zich aan te melden voor glasvezel bij één van de telecomaanbieders Caiway, DELTA, Helden Van Nu of Online.nl. Doen zij dit voor 15 maart 2021, dan hoeven aanmelders geen aansluitkosten à € 650,00 te betalen en profiteren zij van een scherp welkomstaanbod.”

Harry Bakker, wethouder gemeente Drimmelen:
“Ik ben heel blij dat er ook in Terheijden glasvezel gaat komen. Eerder lukte dit ook al voor het buitengebied, de kleinere kernen en Lage Zwaluwe. Als gemeente zijn we ervan overtuigd dat glasvezel de toekomst is en bijdraagt aan de digitale bereikbaarheid en daarmee de leefbaarheid in alle kernen van de gemeente. Ons uiteindelijke doel is de hele gemeente te voorzien van een toekomstbestendige digitale verbinding.”

Voorbereidende werkzaamheden aannemer
Binnen de gemeente Drimmelen is achter de schermen de aannemer Van Gelder Telecom al druk met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg en is er een start gemaakt met het schouwen van de eerste woningen. Dit betekent dat er iemand langsgaat bij de inwoners die een abonnement hebben afgesloten om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Inwoners worden automatisch over de planning van de aanleg persoonlijk geïnformeerd.

Meer informatie is ook te vinden op de website gavoorglasvezel.nl. Via de postcodecheck op deze website kunnen inwoners ook de voortgang van de aanleg op hun adres volgen.